Du har kanskje sett tacos de birria eller birria taco på sosiale medier i de siste? Tacos de birria er nok det mest trendy du kan lage og spise nå. Og dette er ikke uten grunn. Tacos de birria smaker fullstendig fantastisk. Tacos de birria stammer opprinnelig fra delstaten Jalisco i Mexico og den blir vanligvis laget med geitekjøtt. Jeg har valgt å lage den med høyrygg av okse, som er litt mer tilgjengelig. Men du kan egentlig bruke alt av grytekjøtt.Du har kanskje sett tacos de birria eller birria taco på sosiale medier i de siste? Tacos de birria er nok det mest trendy du kan lage og spise nå. Og dette er ikke uten grunn. Tacos de birria smaker fullstendig fantastisk. Tacos de birria stammer opprinnelig fra delstaten Jalisco i Mexico og den blir vanligvis laget med geitekjøtt. Jeg har valgt å lage den med høyrygg av okse, som er litt mer tilgjengelig. Men du kan egentlig bruke alt av grytekjøtt.

Tacos de birria

Du har kanskje sett tacos de birria eller birria taco på sosiale medier i de siste? Tacos de birria er nok det mest trendy du kan lage og spise nå. Og dette er ikke uten grunn. Tacos de birria smaker fullstendig fantastisk. Tacos de birria stammer opprinnelig fra delstaten Jalisco i Mexico og den blir vanligvis laget med geitekjøtt.  Jeg har valgt å lage den med høyrygg av okse, som er litt mer tilgjengelig. Men du kan egentlig bruke alt av grytekjøtt.

Ingredienser (4 porsjoner)

 • 4 stk guajillo chili
 • 2 stk ancho chili
 • 3 stk pasilla chili
 • 1 kg høyrygg av okse, delt i biter på ca 4x4cm
 • ½ ts salt
 • ½ ts pepper
 • 1 liter oksekraft
 • 1 gul løk, delt i to
 • 1 gulrot, i store biter
 • 6 fedd hvitløk
 • 1 ss meksikansk oregano (kan erstattes med vanlig oregano)
 • 1 ts spisskummen
 • 1 ts tørket timian
 • ¼ ts kanel
 • 3 stk laurbærblader
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 12 stk Tortillalomper, av den lille typen
 • mozzarella, revet
 • koriander
 • 1 stk lime, i båter
 • ½ stk gul løk, i små terninger
Du har kanskje sett tacos de birria eller birria taco på sosiale medier i de siste? Tacos de birria er nok det mest trendy du kan lage og spise nå. Og dette er ikke uten grunn. Tacos de birria smaker fullstendig fantastisk. Tacos de birria stammer opprinnelig fra delstaten Jalisco i Mexico og den blir vanligvis laget med geitekjøtt. Jeg har valgt å lage den med høyrygg av okse, som er litt mer tilgjengelig. Men du kan egentlig bruke alt av grytekjøtt.

Legg den tørkede chilien i en bolle. Hell over kokende vann og la den ligge å trekke i 20 min.  Når chilien har trukket i 20 min, river du den opp og plukker ut frøene. Dryss salt og pepper over kjøttet. Brun kjøttet godt på alle sider i en varm gryte. Ha alle ingrediensene bortsett fra de hermetiske tomatene, over i gryten og gi det et oppkok. Skru ned varmen og la det småkoke i 30 min. Plukk ut gulrøttene, chilien, løken og hvitløken og ha det over i en blender, sammen med de hermetiske tomatene og kjør dette til en glatt puré. Hell dette tilbake i gryten, gi det et oppkok, legg på lokk og la det småputre i ca 2 ½ time, til kjøttet er helt mørt. Plukk ut kjøttet. Riv det fra hverandre med to gafler. Plukk ut sener og store stykker med fett hvis du finner dette.  Legg kjøttet til side. Smak til kraften med litt salt. Blir den for sterk, kan du ha oppi litt mer vann.

Legg tortillaene utover et brett, legg ost på den ene halvdelen, legg litt kjøtt på osten og avslutt med et lite dryss med ost. Brett tortillaen over, slik at du sitter med en halvmåneformet taco. Dypp tacoene ned i suppen og legg de i en varm stekepanne. Stekes i et lite minutt eller to på hver side.  De skal bli gylne. Vær forsiktig, så de ikke revner når du snur de. Anrett tacoene på tallerkener sammen med en liten bolle med kraften. Dryss over litt koriander og gul løk. En liten skvis med lime  over tacoene hører med. Når du skal spise tacos de birria, så dypper du tacoen ned i kraften før du spiser. Sørg for å ha servietter tilgjengelig.

Du har kanskje sett tacos de birria eller birria taco på sosiale medier i de siste? Tacos de birria er nok det mest trendy du kan lage og spise nå. Og dette er ikke uten grunn. Tacos de birria smaker fullstendig fantastisk. Tacos de birria stammer opprinnelig fra delstaten Jalisco i Mexico og den blir vanligvis laget med geitekjøtt. Jeg har valgt å lage den med høyrygg av okse, som er litt mer tilgjengelig. Men du kan egentlig bruke alt av grytekjøtt.

Tips: Tørkede chilivarianter som pasilla, ancho og guajillo får du tak i hos delikatessebutikker med godt utvalg eller du kan bestille det på nett. Sunkost på Gunerius i Oslo har etterhvert fått et gangske bra utvalg av meksikanske råvarer. Får du ikke tak i disse chilivariantene, kan du bruke chipotle, Men pass på, det blir fort sterke saker.

Du har kanskje sett tacos de birria eller birria taco på sosiale medier i de siste? Tacos de birria er nok det mest trendy du kan lage og spise nå. Og dette er ikke uten grunn. Tacos de birria smaker fullstendig fantastisk. Tacos de birria stammer opprinnelig fra delstaten Jalisco i Mexico og den blir vanligvis laget med geitekjøtt. Jeg har valgt å lage den med høyrygg av okse, som er litt mer tilgjengelig. Men du kan egentlig bruke alt av grytekjøtt.

Ha et hyggelig måltid

Har du lyst til å bli inspirert? Trykk på bildene under

Vi spiser mye skrei om dagen hjemme, her har jeg gjort skreien meksikansk og laget en fisketaco. Jeg har laget en enkel krydderblanding, med blant annet spisskummen og chipotle, som er kjente smaker fra en taco. For å gjøre tacoen noe litt utenom det vanlige har jeg laget en kiwisalsa.
Fisketaco med kiwisalsa
Jeg elsker kjøttfri mat, der jeg ikke savner kjøtt. Dette er en slik rett. Dette er en fantastisk god vegetarnacho, hvor jeg har byttet ut kjøttdeigen med linser og bønner. Det smaker minst like godt. Sammen med tacokrydder, chili, hvitløk ost og litt gøyal topping er dette et tacomåltid en fredag verdig.
Vegetarnachos
Svinekjake taco
Svinekjake taco
%d bloggers like this: