Eggs florentine er en variant av eggs benedict, der man bytter ut skinken med spinat som har fått en runde i stekepannen. Har du lyst til å skjemme bort noen du er glad i med en skikkelig digg lunch, er eggs florentine absolutt en rett du bør lage.

Eggs florentine

Eggs florentine er en variant av eggs benedict, der man bytter ut skinken med spinat som har fått en runde i stekepannen. Har du lyst til å skjemme bort noen du er glad i med en skikkelig digg lunch, er eggs florentine absolutt en rett du bør lage.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • hollandaissaus (trykk her for oppskrift, bruk halv oppskrift)
  • 4 skiver med lyst brød, ca 1 ½ cm tykke
  • smør, til steking av brød
  • eddik
  • 4 egg, det er viktig at eggene er så ferske som mulig
  • 200 g frisk spinat
  • muskatnøtt
  • salt & pepper
  • gressløk, finsnittet

Hvis du ønsker å gjøre det enkelt for deg selv, lager du hollandaisen på forhånd og oppbevarer den på en termos. Stikk ut runde skiver fra brødskivene, med en utstikker eller et vannglass. Skivene skal ha en diameter på ca 8 cm. Stek disse gylne, på middels høy varme, i en panne i rikelig med smør. Legg brødet på en rist, så de holder seg sprø. Tørk av eventuelt overskytende fett. Finn frem en stor kjele til å posjere eggene i. Ha i vann, så det står ca 10 cm opp fra bunnen. Tilsett 0.2 dl eddik pr liter vann. Kok opp vannet og la det fosskoke i ett par minutter, før du skrur ned varmen, så vannet så vidt simrer. Et smart triks er å knekke eggene i hver sin lille skål. Da klarer du lettere å helle eggene i kjelen, dessuten unngår du å helle egg med sprukket plomme i kjelen. Lag en virvel i vannet med en skje. Ha i ett egg om gangen i kjelen. Hell raskt, men forsiktig. Eggene behøver ca 4 minutter, litt avhengig av størrelsen. Mens du venter på eggene så smelter du litt smør i en middels varm panne. Ha i spinaten og stek den raskt til den begynner å falle sammen. Riv litt muskatnøtt over, et drag eller to holder. Smak til med salt og pepper. Sett spinaten til side, varmen i stekepannen holder spinaten varm frem til servering.  Når eggene er ferdige løfter du de forsiktig ut med en hullsleiv. Tørk forsiktig av eggene og plukk av løse tråder med eggehvite. Fordel spinaten pent utover de fire brødskivene. Legg eggene på spinaten. En generøs skje med hollandaise helles over eggene, før du drysser over litt finsnittet gressløk. Serveres med en gang

Tips: Eggs florentine kan også serveres med en mornaysaus. Det er rett og slett en vanlig hvit saus som er tilsatt ost.

Eggs florentine er en variant av eggs benedict, der man bytter ut skinken med spinat som har fått en runde i stekepannen. Har du lyst til å skjemme bort noen du er glad i med en skikkelig digg lunch, er eggs florentine absolutt en rett du bør lage.

Ha et hyggelig måltid

 

Ønsker du å se oppskrift på flere eggeretter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

 

 

Eggs benedict tror jeg må være verdens beste eggerett. Asparges, røkt skinke, posjert egg på en deilig skive smørstekt brød, toppet med deilig hollandaisesaus. Jeg får vann i munnen bare av å tenke på det. Her er det mye som skjer på en gang, så det er lurt å gjøre alt klart på forhånd. Hva med å imponere familien, med eggs benedict til helgebrunchen?
Eggs benedict
Eggs Norwégienne eller eggs royale som den også er kalt er en variant av eggs benedict. I en eggs Norvégienne er skinken byttet ut med skiver av røkelaks. 
Eggs Norwégienne
%d bloggers like this: