Kimchi er skikkelig godt, men det tar lang tid å lage. Lager du kimchi på den opprinnelige måten, skal den stå på kjøkkenbenken for å fermentere i 2-3 dager og den har godt av noen uker i kjøleskapet. Her får du en hurtigvariant som gir deg flere mange av smakene du finner i en kimchi på relativt kort tid.

Kimchi – Hurtigvarianten

Kimchi er skikkelig godt, men det tar lang tid å lage. Lager du kimchi på den opprinnelige måten, skal den stå på kjøkkenbenken for å fermentere i 2-3 dager og den har godt av noen uker i kjøleskapet. Her får du en hurtigvariant som gir deg flere mange av smakene du finner i en kimchi på relativt kort tid.

Ingredienser

 • 1 kinakål
 • 80 g salt
 • 1 ½ dl eddik
 • 1 ss ingefær, revet
 • 3 ss sukker
 • 2 ss fiskesaus
 • 1 fedd hvitløk, revet
 • ½ løk, revet
 • 2 ss gochujang (kan erstattes med sriracha eller annen sterk chilisaus)
 • 2 gulrøtter, i tynne strimler
 • 3 reddiker, i tynne skiver
 • 1 eple, i staver
 • 5 vårløk, finsnittet
 • 2 røde chili, finsnittet
Kimchi er skikkelig godt, men det tar lang tid å lage. Lager du kimchi på den opprinnelige måten, skal den stå på kjøkkenbenken for å fermentere i 2-3 dager og den har godt av noen uker i kjøleskapet. Her får du en hurtigvariant som gir deg flere mange av smakene du finner i en kimchi på relativt kort tid.

Del kinakålen på langs, del deretter hver halvdel på langs en gang til før du deler opp kinakålen på tvers i 3-4 cm bred stykker. Legg kinakålen i en stor bolle, dryss saltet innimellom og kna saltet godt inn i kålen. La dette stå i minst 30 minutter. I mens begynner du på marinaden. Ha eddik, gochujang, ingefær, sukker, fiskesaus, hvitløk og løk i en stor bolle, bland dette godt sammen. Når kålen har stått i en halvtimes tid, skyller du den godt, du skal skylle ut alt saltet. Klem ut så mye vann du klarer fra kålen og ha den over i marinaden. Tilsett gulrøtter eple, vårløk, reddik og chili. Bland godt, vær hardhendt, klem marinaden godt inn i alle grønnsakene. Kan spises med en gang, men blir bare bedre om den får stå litt.

Tips: Gochujang får du kjøpt på de fleste internasjonale supermarkeder.

Kimchi er skikkelig godt, men det tar lang tid å lage. Lager du kimchi på den opprinnelige måten, skal den stå på kjøkkenbenken for å fermentere i 2-3 dager og den har godt av noen uker i kjøleskapet. Her får du en hurtigvariant som gir deg flere mange av smakene du finner i en kimchi på relativt kort tid.
Kimchi er skikkelig godt, men det tar lang tid å lage. Lager du kimchi på den opprinnelige måten, skal den stå på kjøkkenbenken for å fermentere i 2-3 dager og den har godt av noen uker i kjøleskapet. Her får du en hurtigvariant som gir deg flere mange av smakene du finner i en kimchi på relativt kort tid.

Ha et hyggelig måltid

Er du på jakt etter inspirasjon? Trykk på bildene under

Er du ute etter en liten salat i matpakken, til picnicen eller som tilbehør til grillmat? Prøv denne bønnesalaten. Du lager den på et par minutter og den smaker kjempegodt.
Bønnesalat – Perfekt tilbehør til stekt eller grillet okse, svin eller kylling
Hvis det stod potetsalat på bordet hjemme da jeg var liten, da var det fest. Den var fast innslag til grillmaten, spekefatet, den stod alltid fremme til jule- og påskefrokosten og den var en essensiell ingrediens til det ultimate festmåltidet hjemme. ”Sommertallerken” som bestod av potetsalat, skiver av roastbiff, stekt sopp, sprøstekt løk, rå løk og nystekte baguetter. Mammas potetsalat er en av barndommens smaker for meg. Her følger mammas oppskrift, med noen modifikasjoner. Mamma bruker lettrømme og Mills majones. Jeg foretrekker å bruke en litt fetere rømme og hjemmelaget majones.
Mammas potetsalat – verdens beste!
En skikkelig hjemmelaget guacamole er nærmest obligatorisk når man skal ha taco. Du kan også bruke den som dipp til nachochips eller som dressing i en wrap eller sandwich, eller ha den som tilbehør til grillmaten. Dette et alsidig tilbehør som løfter mange retter flere hakk. 
Guacamole

%d bloggers like this: