Av de gode gamle hverdagsmåltidene, så er det lite som slår en skikkelig god fiskegrateng. Saftig og god fisk, makaroni, hvit saus og en knasende sprø topp. Dette er min oppskrift på en enkel, rask og ikke minst kjempegod fiskegrateng.

Fiskegrateng med råkostsalat

Av de gode gamle hverdagsmåltidene, så er det lite som slår en skikkelig god fiskegrateng.  Saftig og god fisk, makaroni, hvit saus og en knasende sprø topp. Dette er min favorittoppskrift på en enkel, rask og ikke minst kjempegod fiskegrateng. 

Ingredienser (4 personer)

Fiskegrateng

 • 100 g makaroni
 • 2 ss smør
 • 2 ss hvetemel
 • 5 dl melk
 • ¼ ts muskatnøtt, revet
 • 1 knivsodd kajennepepper
 • 1 ts tørket estragon
 • 500 g torsk, kokt
 • 2 dl panko (kan erstattes med vanlig rasp)
 • 15 g parmesan, revet
 • salt & pepper

Råkost

 • 4 stk gulrøtter, strimlet
 • 1 neve grønnkål
 • ¼ rødkål, finsnittet
 • 1 stk appelsin, saften
Av de gode gamle hverdagsmåltidene, så er det lite som slår en skikkelig god fiskegrateng. Saftig og god fisk, makaroni, hvit saus og en knasende sprø topp. Dette er min oppskrift på en enkel, rask og ikke minst kjempegod fiskegrateng.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Smelt smør i en middels varm kasserolle, ha i melet og rør godt. Spe i med melk, under omrøring, bruk en visp. Rør til du har en jevn og klumpfri saus. La sausen småkoke i 5 minutter. Pass på så sausen ikke brenner seg. Tilsett muskatt, estragon og kajennepepper. Smak til med salt og pepper. Bryt opp fisken i biter på størrelse med en munnfull. Vend fiskebitene inn i sausen, sammen med pastaen. Hell det hele over i en ildfast form, dryss over panko og til slutt parmesan. Steks midt i ovnen på 200 grader i 30 min. Mens fiskegratengen står i ovnen, begynner du på råkosten. Riv opp grønnkålen i mindre biter. Ha dette over i en bolle, ha i gulrøtter, og rødkål. Skvis over saften fra en appelsin og vend dette godt inn. Når det har gått 30 min, er fiskegratengen ferdig. Er den litt lys på toppen, kan du kjøre på med grillelementene i ett minutt eller to. Pass på så den ikke blir svidd. Serves gjerne med smeltet smør og kokte poteter.

Tips: Lag dobbel porsjon og frys den andre ned, etter at du har stekt den halvveis. Kvelden før du skal bruke den, setter du den i kjøleskapet. Neste dag setter du den bare i ovnen og steker den ferdig.

Tips2: Er ikke torsk noe for deg? Bytt ut torsken med den fisken du liker.

Av de gode gamle hverdagsmåltidene, så er det lite som slår en skikkelig god fiskegrateng. Saftig og god fisk, makaroni, hvit saus og en knasende sprø topp. Dette er min oppskrift på en enkel, rask og ikke minst kjempegod fiskegrateng.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under

Fiskeburger er kjempegodt og ikke minst veldig barnevennlig. Her har jeg laget noen fiskekaker av sesongens skrei. Fiskeburgeren er servert med spinat, en deilig krem av fetaost, toppet med sprø agurk og syrlig syltet rødløk. Dette er ordentlig fast food, for dette tar ikke lang tid å lage.
Fiskeburger med fetakrem
Vi spiser mye skrei om dagen hjemme, her har jeg gjort skreien meksikansk og laget en fisketaco. Jeg har laget en enkel krydderblanding, med blant annet spisskummen og chipotle, som er kjente smaker fra en taco. For å gjøre tacoen noe litt utenom det vanlige har jeg laget en kiwisalsa.
Fisketaco med kiwisalsa
Brandade er tradisjonskost, spesielt i land som Frankrike og Spania. Det finnes også noen versjoner i land som Portugal og Italia. Den lages i forskjellige versjoner rundt om i disse landene, men den røde tråden her er klippfisk. Den røde tråden følger ikke jeg i denne oppskriften. Jeg bruker skrei, som er i sesong nå. Potetmos, hvitløk og fisk. Dette er godt!
Brandade
%d