Hot cross buns er en kjempegod krydret bolle som inneholder tørket frukt. Hot cross buns er en veldig viktig britisk påsketradisjon, og man serverer gjerne hot cross buns på langfredag.

Hot cross buns

Hot cross buns er en kjempegod krydret bolle som inneholder tørket frukt. Hot cross buns er en veldig stor greie i Storbritannia rundt påsketider. Man serverer gjerne hot cross buns på langfredag.

Ingredienser (16 boller)

 • 600g hvetemel
 • 100 g hvitt sukker
 • 1pk tørrgjær
 • 1 klype salt
 • 1 ½ ts kardemomme
 • 1 ts kanel
 • ½ ts muskatnøtt, revet
 • revet skall fra en appelsin
 • 3 dl melk
 • 1 stk egg
 • 100g smør, romtemperert i terninger
 • 50 g rosiner

Melblanding til korset

 • 50 g hvetemel
 • ½ dl vann

Glassering

 • saften av en appelsin
 • 3 ss sukkker
Hot cross buns er en kjempegod krydret bolle som inneholder tørket frukt. Hot cross buns er en veldig viktig britisk påsketradisjon, og man serverer gjerne hot cross buns på langfredag.

Ha hvetemel, sukker, tørrgjær, salt, kardemomme, kanel, muskatnøtt og appelsinskall i en bakebolle. Bland ingrediensene lett. Tilsett melk og egg. Eltes i 10 minutter på lav hastighet. Etter 10 minutter, tilsetter du smøret og elter i 5 minutter til. Tilsett rosinene til slutt og elt i et lite minutt til, så rosinene blir fordelt godt i deigen. Dekk til bollen og sett den et lunt sted. Heves i ca 45 min, da bør deigen ha doblet seg i størrelse. Hvelv deigen ut på en melet benk, del deigen opp i 16 like store emner og trill disse til runde og fine boller. Legg bollene på et bakebrett. Dekk bollene og la de etterheve i 30 min til. Bland sammen mel og vann til korset. Ha dette over i en sprøytepose. Du kan bruke en brødpose om du ikke har sprøytepose. Bruk sprøyteposen til å lage et kryss på hver bolle. Bollene stekes på 220 grader, i ca 10-12 minutter. Mens bollene er i ovnen, lager du sukkerlaken du skal pensle bollene med. Gi appelsinsaften et oppkok, tilsett sukkeret og rør til sukkeret er helt oppløst. Når bollene kommer ut av ovnen, pensler du de med sukkerlaken. Avkjøl bollene på rist.

Tips: Spiser du ikke alle opp med en gang, så del de i to, gi de en runde i brødristeren og spis de med godt smør.

Hot cross buns er en kjempegod krydret bolle som inneholder tørket frukt. Hot cross buns er en veldig viktig britisk påsketradisjon, og man serverer gjerne hot cross buns på langfredag.

Ha en hyggelig påske

Har du lyst til å bli inspirert? Trykk på bildene under

Appelsiner og sjokolade hører med i påsken. I disse sconesene så får du begge deler. Dette er et perfekt lite bakverk til påskekaffen.
Litt grovere scones med appelsin og sjokolade
Gjærbakst er virkelig det store her i huset, det er noe helt spesielt når den deilige duften av bakst brer seg rundt i hjemmet. Her har jeg lekt meg litt med skoleboller og lagd den litt som en focaccia. Hele deigen havnet i en form og gropene i deigen ble fylt med deilig vaniljekrem.
Skolebollefoccacia
Myk og saftig sitronkake med frisk og syrlig smak av sitroner. For å gjøre kaken supersaftig, heller jeg sukkerlake over sitronkaken med en gang jeg har tatt den ut av ovnen. For å gjøre denne sitronkaken enda morsommere har jeg tilsatt valmuefrø både i deigen og på glasuren. Denne kaken bør du lage.
Saftig sitronkake

%d bloggers like this: