Saftig og godt krydret laks med en supergod mango og avocadosalat. Dette er snadder. Jobber du effektivt, så står middagen på borden på under en halv time. Prøv å lag laksetaco med mango og avocadosalat. Dette blir raskt en favoritt både hos store og små.

Laksetaco med mango og avocadosalat

Saftig og texmexkrydret laksetaco med mango og avocadosalat. Dette er snadder. Jobber du effektivt, så står middagen på borden på under en halv time. Prøv å lag laksetaco med mango og avocadosalat. Dette blir raskt en favoritt både hos store og små.

Ingredienser (4 porsjoner)

 • 600 g laksefilet
 • 1 ts olivenolje
 • ¼ ts salt
 • ¼ ts pepper
 • ¼ ts røkt paprikapulver
 • ¼ ts malt spisskummen
 • ¼ ts oregano
 • ¼ ts hvitløkspulver
 • 250 g cherrytomater, delt i to
 • 1 stk vårløk, finsnittet
 • 1 stk mango, delt i terninger
 • 1 stk avocado, delt i terninger
 • 1 neve ruccolasalat
 • 1 stk chili, finsnittet
 • koriander, grovhakket
 • 1 stk lime
 • salt & pepper
 • rømme
 • tortillalomper
Saftig og godt krydret laks med en supergod mango og avocadosalat. Dette er snadder. Jobber du effektivt, så står middagen på borden på under en halv time. Prøv å lag laksetaco med mango og avocadosalat. Dette blir raskt en favoritt både hos store og små.

Sett ovnen på 200 grader. Legg laksefileten i en form, eller på et stekebrett og smør den inn med olivenolje. Bland sammen salt, pepper, paprikapulver, spisskummen, oregano og hvitløkspulver. Dryss dette over fisken. Sett fisken midt i ovnen, stekes i ca 15-18 min, avhengig av hvor tykk fileten er. Mens fisken står i ovnen, begynner du på salaten. Ha cherrytomater, vårløk, mango, avocado, ruccolasalat og chili i en bolle. Skvis over saften av en halv lime, bland godt og smak til med salt og pepper. Ta fisken ut av ovnen når den er ferdig, skvis over saften av den andre halvdelen av limen. Server laksen og salaten i varme tortillalomper, sammen med litt rømme.

Tips: Har du ikke alle krydderne i hus?  Da kan du bruke en eller annen krydderblanding. Du kan bruke tacokrydder, cajunkrydder, grillkrydder eller lignende, eller så bare blander du sammen dine favoritter.

Ha et hyggelig måltid

Glad i laks? Trykk på bildene under for flere oppskrifter med laks

Tostadas er en mexicansk/latinamerikansk måte å servere en rett på. Ordet er spansk og betyr rett og slett ristet. Altså at retten inneholder en ristet eller fritert del, som er et av hovedelementene. Her har jeg fritert helt vanlige potetlomper slik at de blir en slags nacho. Disse har jeg toppet med en silkemyk avocadokrem, terninger av rå salmalaks og epler. Dette er skikkelig snadder.
Tostadas med laks og avocadokrem
Det er ikke alltid jeg har tid eller lyst til å lage paibunnen selv og jeg er ikke så veldig glad i de ferdigbunnene man får kjøpt. Filodeig fungerer suverent og smaker kjempegodt. Denne paien laget jeg med laks, asparges og min favorittost som er Västerbottenost fra Sverige.
Rask laksepai med Västerbottensost og asparges
Nå som den verste sommervarmen har gitt seg, smaker det godt med litt suppe igjen. Dette er en rask versjon, av en klassisk kremet fiskesuppe. Denne versjonen inneholder masse friske grønnsaker, saftig bakt laks og fiskepudding. Fisken baker jeg i ovnen, da har jeg full kontroll på tilberedningstiden og  jeg unngår tørr fisk.
Fiskesuppe med laks
%d bloggers like this: