Pasta med salsiccia og kremet saus er alltid en favoritt her i huset. Dette er en veldig enkel, rask og smakfull rett. Dette er skikkelig kosemat.

Pasta med salsiccia og kremet saus

Pasta med salsiccia og kremet saus er alltid en favoritt her i huset. Dette er en veldig enkel, rask og smakfull rett. Dette er skikkelig kosemat.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 300g rå salsicciapølse
  • 1 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl hvitvin (kan droppes)
  • 65 g ruccola, finhakket
  • 1 dl kyllingkraft
  • 1 dl crème fraîche
  • 400 g tørket pasta (jeg foretrekker caserecce)
  • 20 g parmesan, revet
  • 65 g ruccola, finhakket
Pasta med salsiccia og kremet saus er alltid en favoritt her i huset. Dette er en veldig enkel, rask og smakfull rett. Dette er skikkelig kosemat.

Skjær et snitt i pølsen og dra av skinnet. Knip av små kjøttboller på størrelse med en drue. Dette er en rustikk rett, så ikke bruk tid på å trille perfekte runde kjøttboller. Ha kjøttbollene i en varm stekepanne med litt olivenolje. Kjøttbollene brunes lett. Skru ned varmen til middels. Ha i sjalottløk og hvitløk. La dette surre i et par minutter til løken blir blank. Pass på, løken skal ikke ta farge. Hell over hvitvin og la dette koke inn.  Hell over kyllingkraft og crème fraîche. Bland godt, gi dette et oppkok, skru ned varmen og la dette småputre. i 5-10 minutter. Mens sausen putrer, koker du pasta etter anvisning på pakken. Husk å ta vare på litt av kokevannet, før du siler av pastaen.  Når pastaen er klar og silt av, heller du sausen over pastaen. Ha i parmesan go ruccola. Bland godt sammen. Blir sausen for tørr, så sper du i litt av kokevannet. Serveres og spises umiddelbart. Pasta blir ikke bedre av å vente.

Pasta med salsiccia og kremet saus er alltid en favoritt her i huset. Dette er en veldig enkel, rask og smakfull rett. Dette er skikkelig kosemat.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å se andre pastaoppskrifter? Trykk på bildende under

Med alderen har den dårlige samvittigheten kommet snikende på. Jeg misliker i langt større grad nå enn tidligere, tanken på at noe har måtte bøte med livet, for at jeg skal få spise kjøtt. Vi har ingen ambisjoner om å fullstendig kutte ut kjøtt og bli fullblods vegetarianere her i familien, men vi prøver å redusere inntaket av kjøtt. Vi spiser mindre kjøtt i kjøttretter og vi spiser flere kjøttfrie måltider enn tidligere. Det føles ikke som noe tap. Noen retter smaker rett og slett bedre uten kjøtt. Denne lasagnen, proppet med grønnsaker for eksempel. Spinat, linser, squash, gulrøtter i en digg tomatsaus gjør at man ikke savner kjøtt i det hele tatt. Prøv å lag kjøttfri lasagne du også.
Kjøttfri lasagne
Lasagne er en av barndommens lørdagsfavoritter. Slår du opp comfort food i min ordbok så får du opp bilde av lasagne. Lag på lag med pasta, kjøttsaus, ostesaus og så enda mer ost på toppen. Det er ikke rart dette er en favoritt hos mange fler enn meg. Dette er oppskriften jeg pleier å bruke når jeg vil ha en enkel og god lasagne.
Lasagne
Spagetti med hvitløk og olje, dette er en rett som består av nettopp dette. Spagetti med hvitløk og olivenolje.. og litt til.. Dette er den ultimate fast fooden for meg, og en rett jeg ofte tyr til når konemor jobber kveldsvakt. Det at det går fort betyr på ingen måte at det smaker slikt, dette er en kjempegod rett. Prøv å lage spaghetti aglio e olio du også.
Spaghetti aglio e olio

%d bloggers like this: