Helstekt rødspette med brunet kaperssmør er forholdsvis rimelig hverdagsluksus. Dette er en fantastisk oppskrift på en fantastisk fisk.

Helstekt rødspette med brunet kaperssmør

Helstekt rødspette med brunet kaperssmør, er forholdsvis rimelig hverdagsluksus. Dette er en fantastisk oppskrift på en fantastisk fisk.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 2 rødspetter på ca 700 g hver
  • 1 sitron (saft og skall)
  • 6-7 stilker dill, grovhakket
  • 100 g smør
  • 4 ss kapers
  • 1 dl persille, finhakket
  • salt & pepper
Helstekt rødspette med brunet kaperssmør er forholdsvis rimelig hverdagsluksus. Dette er en fantastisk oppskrift på en fantastisk fisk.

Sett ovnen på 180 grader. Skjær av hodet og halen på rødspettene. Klipp av finnene med en saks. Legg rødspettene på et bakebrett eller lignende. Skjær et snitt igjennom skinnet langs ryggraden. Gni inn rødspettene med litt olje og gi de et lite dryss med salt og pepper. Fordel dill og sitronskall utover rødspettene. Bakes midt i ovnen i 12-15 min. Mens fisken er i ovnen, begynner du på sausen. Smelt smør i en liten kjele på middels til høy varme. Når smøret begynner å skumme må du følge med. Veien fra brunet til brent smør er kort. Når det begynner å lukte nøtter og smøret er lysebrunt, har du i saften av en halv sitron. Da stopper du bruningsprosessen. Ha i kapers og smak til med litt salt, pepper og eventuelt litt mer sitronsaft. Rett før servering, har du i persillen. Når fisken er ferdig, kan du forsiktig trekke skinnet til side, for å komme til filetene. jeg serverer helstekt rødspette med brunet kaperssmør poteter eller denne potetsalaten

Helstekt rødspette med brunet kaperssmør er forholdsvis rimelig hverdagsluksus. Dette er en fantastisk oppskrift på en fantastisk fisk.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Det er ingen hemmelighet at jeg er svak for Danmark og dansk mat. Smørbrød med panert flyndre og remulade er omtrent så dansk som du kan få det. Vanligvis så bruker man rødspette når man lager smørbrød med panert flyndre i Danmark, men det fikk jeg ikke tak i, så her har jeg brukt smørflyndre.
Smørbrød med panert flyndre og remulade
Fiskekaker behøver ikke å serveres på den tradisjonelle måten med råkost, poteter og smeltet smør. Prøv denne oppskriften og server hjemmelagde fiskekaker med en salat med couscous og mye annet godt og en spicy chilidressing.
Fiskekaker med couscous og spicy chilidressing.
Fiskeburger er kjempegodt og ikke minst veldig barnevennlig. Her har jeg laget noen fiskekaker av sesongens skrei. Fiskeburgeren er servert med spinat, en deilig krem av fetaost, toppet med sprø agurk og syrlig syltet rødløk. Dette er ordentlig fast food, for dette tar ikke lang tid å lage.
Fiskeburger med fetakrem

%d