Potetsalat med ruccola og sennep er fantastisk godt tilbehør til alt av kjøtt. Denne potetsalaten er også nydelig til fisk.

Potetsalat med ruccola og sennep

Potetsalat med ruccola og sennep er fantastisk godt tilbehør til alt av kjøtt. Nå som vi går inn i grillsesongen, kan denne fort bli en slager. Denne potetsalaten er også nydelig til fisk.

Ingredienser

  • 1 kg poteter (jeg brukte asterixpoteter)
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts grov sennep
  • 5 ss olivenolje
  • ½ sitron (skall og 2 ss sitronsaft)
  • 1 ts finhakket estragon (kan utelates, eller erstattes med andre urter)
  • salt & pepper
  • 65 g ruccola
Potetsalat med ruccola og sennep er fantastisk godt tilbehør til alt av kjøtt. Denne potetsalaten er også nydelig til fisk.

Legg potetene i godt saltet kaldt vann, sett platen på max. Når potetene fosskoker, skrur du ned platen. Nå skal potetene bare småkoke til de er møre. Koketiden avhenger av størrelse på potetene og hvilken type poteter du bruker. Her har jeg brukt middels store asterixpoteter, det tar omtrent 22-25 minutter. Slå av vannet, la potetene dampe av litt og bli litt avkjølte før du skreller de. Ha sennep, olivenolje, sitronsaft og finhakkete urter i en bolle. Riv skallet fra sitronen over i bollen. Bruk en visp for å vispe dette sammen. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer sitronsaft. Du kan gjerne være litt raus. Del opp potetene i litt grove biter, ha de over i bollen med dressing sammen med ruccolasalaten. Vend potetene inn i dressingen slik at alle potetene blir dekt med dressing. Jeg liker å servere potetsalat med ruccola og sennep til grillmaten, men jeg synes også denne potetsalaten er nydelig sammen med et stykke fisk.

Tips: Skal du servere potetsalaten med fisk så er dill en fabelaktig urt.

Tips2: Skal du lage potetsalaten på forhånd, så vent med å vende inn ruccolasalaten til du skal spise den. Da slipper du vassen salat.

Potetsalat med ruccola og sennep er fantastisk godt tilbehør til alt av kjøtt. Denne potetsalaten er også nydelig til fisk.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å å bli inspirert? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Hvis det stod potetsalat på bordet hjemme da jeg var liten, da var det fest. Den var fast innslag til grillmaten, spekefatet, den stod alltid fremme til jule- og påskefrokosten og den var en essensiell ingrediens til det ultimate festmåltidet hjemme. ”Sommertallerken” som bestod av potetsalat, skiver av roastbiff, stekt sopp, sprøstekt løk, rå løk og nystekte baguetter. Mammas potetsalat er en av barndommens smaker for meg. Her følger mammas oppskrift, med noen modifikasjoner. Mamma bruker lettrømme og Mills majones. Jeg foretrekker å bruke en litt fetere rømme og hjemmelaget majones.
Mammas potetsalat
Er du ute etter en liten salat i matpakken, til picnicen eller som tilbehør til grillmat? Prøv denne bønnesalaten. Du lager den på et par minutter og den smaker kjempegodt.
Rask bønnesalat
Hummus er stort i store deler av Midt-Østen der denne retten blir brukt i hovedsak som pålegg eller dip. Jeg synes også den er kjempegod som tilbehør til kylling eller grillet kjøtt. Hovedingrediensen i en hummus er kikerter som er full av viktige næringstoffer og den er vegansk hvis det er viktig for deg.
Hummus
%d bloggers like this: