Brennende kjærlighet er skikkelig kosemat. Silkemyk potetmos med ost og bacon. Dette er snadder. Brennende kjærlighet er kjempeenkel rett som fort blir en favoritt hos både voksne og barn.

Brennende kjærlighet

Brennende kjærlighet er skikkelig kosemat. Silkemyk potetmos med ost og bacon. Dette er snadder. Brennende kjærlighet er en kjempeenkel rett som fort blir en favoritt hos både voksne og barn.

Ingredienser (4 pors)

 • 1 ½ kg melne poteter (jeg bruker mandelpoteter)
 • 150 g smør
 • 1 ½ dl seterrømme
 • 1 ½ dl melk
 • revet muskat
 • salt & pepper
 • 100 g cheddar, revet (kan erstattes med annen ost)
 • 300 g bacon,
 • 1 stk purreløk, finsnittet
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • kruspersille, finhakket
Brennende kjærlighet er skikkelig kosemat. Silkemyk potetmos med ost og bacon. Dette er snadder. Brennende kjærlighet er kjempeenkel rett som fort blir en favoritt hos både voksne og barn.

Kok poteter møre i en romslig gryte. Mens potetene koker, steker du bacon sprøtt i en middels varm panne. Når baconet er ferdig, tilsetter du purre og hvitløk. La purren og hvitløken surre sammen med baconet i noen minutter til purren har blitt myk. Den skal ikke ta farge. Sil av potetene og la de dampe tørre. Tilsett smør og mos potetene. Når smøret har smeltet, tilsetter du rømme og melk. Bland godt. Du skal ha en jevn og klumpfri mos. Tilsett osten og rør den inn. Smak til med litt revet muskat, salt og pepper. Bre potetmosen utover et fint serveringsfat. Topp potetmosen med bacon- og purreblandingen. Dryss til slutt persillen over. Jeg liker å serve brennende kjærlighet sammen med erter.

Brennende kjærlighet er skikkelig kosemat. Silkemyk potetmos med ost og bacon. Dette er snadder. Brennende kjærlighet er kjempeenkel rett som fort blir en favoritt hos både voksne og barn.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under

Oksehaler er en av de mest smakfulle stykningsdelene på oksen, og kraften du får med på kjøpet når du lager dette er helt fantastisk god. Oksehaler er også en veldig billig råvare så her får du mye smak for pengene. Oksehaleragù er en fin grunnoppskrift som du kan kombinere med mange forskjellige ting. Jeg bruker dette en del som pastasaus eller i en lasagne. På bildene under har jeg brukt den sammen med polenta. Den funker utmerket med potetmos eller i en kjøttpai. Dette er en rett som tar litt tid så det kan være et fint helgeprosjekt. Lag dobbel porsjon og frys ned halvparten, så har du en nydelig middag en dag du har lyst på noe skikkelig godt, men ikke har tid til å kokkelere.
Oksehaleragù
Amerikansk gryte er en gammel kjenning, som de fleste kjenner igjen, fra butikkhyllene med posemat. Her har du en oppskrift på en hjemmelaget variant av Amerikansk gryte. Lag den selv, så smaker den enda bedre.
Amerikansk gryte
Dette er en nydelig kremet kyllingsuppe, full av godsaker. Masse deilige grønnsaker, kyllingkjøtt og estragon som gir kyllingsuppen en helt særegen smak.
Kremet kyllingsuppe
%d bloggers like this: