Bagels er små runde bakverk som skiller seg litt ut fra andre bakverk. Bagels skal nemlig koke i sukkervann i noen minutter før du steker de. Dette føre til at de får en unik konsistens. Bagels er sprø, seige og saftige på en gang. Kjempegodt!

Bagels

Bagels er små runde bakverk som skiller seg litt ut fra andre bakverk. Bagels skal nemlig koke i sukkervann i noen minutter, før du steker de. Dette føre til at de får en unik konsistens. Bagels er sprø, seige og saftige på en gang. Kjempegodt!

Ingredienser (12 stk)

  • 750 g hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 4 ½ dl vann, lunkent
  • 75 g smør,romtemperert
  • 2 ts salt
  • 3 ss sukker
  • 3 liter vann
  • 1 egg
  • frø (mine favoritter er valmuefrø, sesamfrø, linfrø og nigellafrø)
Bagels er små runde bakverk som skiller seg litt ut fra andre bakverk. Bagels skal nemlig koke i sukkervann i noen minutter før du steker de. Dette føre til at de får en unik konsistens. Bagels er sprø, seige og saftige på en gang. Kjempegodt!

Ha hvetemel, tørrgjær, salt og vann i en bakebolle. Eltes på lav hastighet i 15 min. Dekk til bakebollen og sett bollen et lunt sted og la den få stå i en time. Hvelv deigen ut på en melet benk. Del opp deigen i 12 like store emner og trill de til runde boller. Bruk en finger og stikk et hull i midten på hver bolle og utvid hullet til du får den klassiske bagelsformen. Legg de utover to bakebrett kledt med bakepapir. Dekk til og la de hvile i 30 min. Ha vannet i en vid kjele, tilsett sukker og gi det et oppkok. Rør rundt til sukkeret er oppløst. Skru ned temperaturen, vannet skal så vidt boble. Hver bagels skal koke i 2 min på hver side. Hvis du har plass til flere i kjelen, trekker du flere bagels om gangen så sparer du tid. Når de har trukket ferdig, legger de tilbake på bakebrettene. Visp sammen egget og pensle hver bagels. Dryss over de frøene du liker. Jeg liker å lage litt forskjellige bagels, så jeg blander litt. Det kan også være godt med et lite dryss havsalt. Stekes på 220 grader midt i ovnen i rundt 20 min, til de er gylne og fine. Avkjøles på rist. Du kan selvsagt ha på akkurat hva du vil på en bagels. Men prøv Bagels med kremost, det er snadder. Dette er kanskje den vanligste frokosten i New York.

Tips: Bagels egner seg godt til frysing. del de i to, før du fryser de. Når duer sulten, tar du bare opp en bagel og legger den i brødristeren. På 3-4 minutter så har den en rykende varm bagel.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under

Hvem liker ikke nybakte rundstykker? Dette er min favorittoppskrift, disse rundstykkene lager jeg ofte. Jeg bruker skummet kulturmelk i deigen så disse holder seg saftige og gode en god stund, hvis du ikke spiser opp alt med en gang. Lag rundstykker i dag du også.
Mine favorittrundstykker
Jeg elsker eltefrie brød og rundstykker. Resultatet blir så fantastisk bra hver gang, det er enkelt og krever minimalt med innsats. For å gjøre disse rundstykkene til verdens enkleste, så lager jeg disse i et muffinsbrett. Da slipper jeg å trille rundstykkene. Setter du deigen kvelden i forveien så har du ferske rundstykker til middagen påfølgende dag. Her har jeg tilsatt pepper og cheddarost for å gjøre litt ekstra ut av rundstykkene. Disse rundstykkene passer perfekt til en suppe, salat, pasta etc.
Eltefrie pepperboller med cheddarost
Taboon er et mykt flatbrød fra regionen Levanten. Dette brødet har du trolig vært borti hvis du har spist en rullekebab eller en falaffelrull.
Taboon – myke flatbrød

%d bloggers like this: