Spaghetti carbonara er ordentlig luksusmat. Som mye annen italiensk mat, så er spaghetti carbonara en kjempe enkel rett. Full av smaker, men med få ingredienser. Dette er ikke noen autentisk spaghetti carbonara, men en kjempegodt variant du kan lage med råvarer du finner i alle matbutikker.

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara er ordentlig luksusmat. Som mye annen italiensk mat, er spaghetti carbonara en kjempe enkel rett. Full av smaker, men med få ingredienser. Dette er ikke noen autentisk spaghetti carbonara, men en kjempegod variant du kan lage med råvarer du finner i alle matbutikker.

Ingredienser (4 personer)

  • 400 g spaghetti
  • 200 g tørrsaltet bacon, i små terninger/strimler
  • 4 egg
  • 150 g parmesan, revet
  • 2 ss persille, finhakket
  • salt & pepper
Spaghetti carbonara er ordentlig luksusmat. Som mye annen italiensk mat, så er spaghetti carbonara en kjempe enkel rett. Full av smaker, men med få ingredienser. Dette er ikke noen autentisk spaghetti carbonara, men en kjempegodt variant du kan lage med råvarer du finner i alle matbutikker.

Kok pasta etter anvisning på pakken i godt saltet vann. Mens pastaen koker, legger du bacon i en kald panne og setter varmen på middels varme. Stekes til det er gyllent. Slå av varmen og sett pannen til side. Knekk eggene i en bolle og pisk det til du får en homogen masse. Tilsett parmesan og bland dette godt sammen. Når pastaen er ferdig, så tar du en liten kopp som du fyller med litt av kokevannet fra pastaen. Bruk en klype eller lignende og løft pastaen over i stekepannen med bacon og baconfettet. La pastaen renne av seg litt, men det gjør ingenting at den er litt våt. Tilsett egg- og osteblandingen og bland dette godt sammen. Varmen i spaghettien vil smelte osten og sørge for at eggene blir tilberedt. Hvis sausen blir litt tørr, tilsetter du bare litt av pastavannet. Du skal ha en kremet og fløyelsmyk saus. Tilsett godt med grovkvernet pepper og vend inn persillen. Gi pastaen et lite dryss med ekstra parmesan, litt persille og grovkvernet pepper på toppen. Serveres umiddelbart.

Tips: Skal du lage en autentisk spaghetti carbonara, bytter du ut bacon med guanciale og parmesanen bytter du ut med pecorino.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert, trykk på bildene under

Det var tilbud på short ribs hos Anni's Pølsemakeri i Mathallen som er mitt foretrukne sted når jeg skal handle inn kjøtt. Short ribs er den fineste delen av bi-bringen hvor bena fortsatt sitter på. Short ribs er utmerket kjøtt å bruke som grytekjøtt. Kjøttet blir mørt og godt, mens bena gir fantastisk god smak i sausen. Her har jeg brukt short ribs til å lage en italiensk ragu som passer veldig bra til pasta, polenta eller som fyll i en lasagne. Det tar litt tid, men det er ikke mye arbeid.
Pasta med ragù av shortribs
Raske hverdagsmiddager som smaker mye er gull verdt. Denne pastaretten med spicy chorizopølse er laget i en fei og den smaker kjempegodt.
Kremet pasta med chorizo, champignon og broccoli
Hjemme hos oss går det veldig mye pasta. Pasta og pesto, spaghetti carbonara, spaghetti bolognese, lasagne osv.. I sommer har det også gått mye av pastasalater. Denne pastasalaten har vært med oss på picnic i parken et par ganger, restene har tvillingene fått med seg i barnehagen neste dag.  
Kremet pastasalat med kylling og sprøstekt chorizo

%d bloggers like this: