Chilimarmelade - Et perfekt tilbehør til ostefatet, i sandwichen eller bruk den i en glaze til grillmaten.

Chilimarmelade

Jeg er veldig glad i spicy mat, men etter at jeg fikk barn med sensitive ganer, har maten blitt veldig mye mildere her i husholdningen. For å kompensere for dette ser jeg etter spicy tilbehør jeg kan ha til maten. Chilimarmelade er for eksempel et slikt tilbehør. Dette er oppskriften til Nigella Lawson, men jeg har tilsatt en habanero for å gjøre geléen enda litt mer hissig.

Ingredienser

  • 75 g chili vanlig rød chili
  • 1 stk rød habanero (eller 2 hvis du tør)
  • 75 g paprika
  • 500 g syltesukker
  • 3 dl epleeddik

Vi begynner med et veldig godt tips, bruk hansker når du renser og kutter chili. Rens chilien og paprikaen, skjær av stilken, del de på langs og skrap ut frøene. Del chilien og paprikaen opp i 3-4 biter. Ha dette over i en foodprosessor og kjør til du har en helt glatt puré. Hell eddiken og sukkeret over i en kjele, gi det et oppkok og rør rundt til alt sukkeret er oppløst. Ha i chili- og paprikapuréen, gi det et oppkok og la det koke under omrøring i 10 minutter. Trekk kjelen av varmen og la det stå til avkjøling i 40 minutter. Rør litt rundt og hell massen over i rene sylteglass.

Tips: Ha chilimarmelade på ostefatet, i en sandwich, som tilbehør til kjøtt eller kylling.

Tips2: Bland litt chilimarmelade med olje. Dette kan pensle over grillmaten din, så får du en deilig glaze.

Chilimarmelade - Et perfekt tilbehør til ostefatet, i sandwichen eller bruk den i en glaze til grillmaten.

Ha et hyggelig måltid

Er du på jakt etter inspirasjon? Trykk på bildene under

Syltet rødløk
Syltet rødløk – det ultimate tilbehøret
Chimichurri er en saus som stammer fra Sør-Amerika. Den serveres romtemperert, tradisjonelt til grillet kjøtt. Den består av olivenolje, eddik, masse urter og hvitløk. Det er ingen regler for hvordan man lager den, navnet betyr noe som «en blanding av mange forskjellige ting»
Chimichurri – frisk og god urtesaus
Dette tror jeg er mitt nye favoritttilbehør, rødløksmarmeladen er så alsidig, den kan brukes til så utrolig mye. Mørk, intens, søt, syrlig og kryddret, her får du nesten hele smaksspektreret i et lite glass. Rødløksmarmelade er kjempegodt tilbehør til pølsa, du kan ha det på ostefatet, den passer supert som topping på posteier, roastbiff, ribbe, stek, biff, du kan ha den på pizza og på mye mye mer.
Rødløksmarmelade
%d bloggers like this: