Her har du en superenkel oppskrift på en skikkelig god biffwok. Her har du mat i en fei, som passer perfekt i en hektisk hverdag.

Superenkel biffwok

Her har du en superenkel oppskrift på en skikkelig god biffwok. Her har du mat i en fei, som passer perfekt i en hektisk hverdag. Prøv biffwok du også.

Ingredienser (4 porsjoner)

 • 300 g mørbrad, i tynne skiver
 • 200 g champignon, i tynne skiver
 • 1 gul løk, i båter
 • 2 fedd hvitløk, finsnittet
 • 200 g broccolini (kan erstattes med broccoli)
 • 4 ss østerssaus
 • 2 ss soyasaus
 • 1 ts brunt sukker
 • ½ ts sort pepper, nykvernet
 • ½ dl vann
 • 1 ts maisenna, toppet
 • Sesamfrø, ristet.

Brun kjøttet i en rykende varm panne i to omganger, legg kjøttet til side. Ha soppen i pannen, tilsett litt mer olje om nødvendig. Når soppen begynner å ta litt farge og begynner å bli litt myk tilsetter du løk, hvitløk og broccoli.  La dette surre i et par minutter. Tilsett østerssaus, soyasaus, brunt sukker og pepper. Rør sammen vann og maisenna. Hell dette over i panne og bland godt. Tilsett kjøtt og legg på et lokk. La woken surre i et par minutter til broccolinien er mør. Smak til med pepper og soyasaus ved behøv. Dryss over litt sesamfrø og server biffwoken med ris.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Kylling kung pao er en klassisk rett fra Sichuan i Kina. Kylling kung pao er en veldig smakfull kyllingrett. Den har masse varme fra pepper, chili og ingefær og deilig sødme fra honning. Tradisjonelt skal den lages med purre som eneste grønnsak. Jeg har brukt vårløk, i tillegg har jeg brukt broccoli og sukkererter, for å få litt flere grønnsaker i retten. Prøv å lag kylling kung pao idag.
Kylling kung pao
Japansk mat er digg, jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på okonmiyaki, her på bloggen, som er noe av det beste jeg vet. Gyoza er også høyt oppe på listen over ting jeg helst spiser. Gyoza er små dumplings som egentlig stammer fra Kina, men dette er den japanske varianten. Denne varianten er med kvernet skjøtt av svin, deilig smak av hvitløk. Gyoza serveres vanligvis med en soya/eddikbasert dip.
Gyoza
Okonomiyaki er noe av det beste jeg vet. Det er en blanding av en omelett og en pannekake, men det finnes ingen regler for hvordan du lager den. Du tar rett og slett det du har lyst på. Derav navnet som betyr noe slik som «det du vil ha». Denne oppskriften er forholdsvis tradisjonell og det er en oppskrift jeg er veldig glad i. Denne retten blir vanligvis servert på egne puber i Japan, tilberedt på en stekeplate på bardisken rett foran kunden. Denne oppskriften er til en pannekake, som holder til middag for en person.
Okonomiyaki
%d