Sprøstekt rødspette er skikkelig snadder. Her har du den servert på dansk vis med persillesaus. Dette et ordentlig hyggelig mat. Prøv å lag rødspette med persillesaus du også.

Sprøstekt rødspette med persillesaus

Sprøstekt rødspette er skikkelig snadder. Her har du den servert på dansk vis med persillesaus. Dette et ordentlig hyggelig mat. Prøv å lag rødspette med persillesaus du også.

Ingredienser (4 pors)

 • 8 stk fileter av rødspette (får du ikke tak i det, så bruker du bare en annen flatfisk)
 • 2 egg
 • 100g rugmel, sammalt fin
 • 100g panko, kan erstattes med vanlig rasp
 • 2 ss smør til steking
 • salt & pepper

Persillesaus

 • 2 ss smør
 • 2 ss hvetemel
 • 4 dl melk
 • 1 potte kruspersille, finhakket
 • revet muskattnøtt
 • salt & pepper

Begynn med sausen. Smelt smør i en kasserolle, når smøret har smeltet tilsetter du hvetemelet. Rør godt til du får en jevn og fin blanding. Spe i melken under omrøring, rør til du har en helt klumpfri saus. Gi sausen et oppkok og la den småputre i 5 min. Smak til med salt, pepper og litt revet muskatnøtt. Hold sausen varm frem til servering. Rør litt innimellom for å sikre deg at den ikke svir seg i bunn. Salt og pepre filetene på begge sider. Visp sammen egget. Vend fisken i rugmelet, så vender du fisken i egget før du til slutt vender fisken i pankoen. Legges på rist. Stekes på middels høy varme i 3-4 minutter på begge sider til den er gyllen og fin. Rett før servering har du persillen over i sausen. Bland godt. Serveres med kokte poteter og dampede grønnsaker.

Sprøstekt rødspette er skikkelig snadder. Her har du den servert på dansk vis med persillesaus. Dette et ordentlig hyggelig mat. Prøv å lag rødspette med persillesaus du også.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under

Skrei er i sesong nå og nå gjelder det å få spist mest mulig av denne delikatessen. Her har jeg laget en variant inspirert av en klassisk fish and chips. Sprø panerte fileter av skrei, servert med sprøstekte potetbåter, tartarsaus og erter. Prøv denne retten med skrei idag!
Fish and chips
Plukkfisk en gammel norsk klassiker som stammer fra vestlandet. Retten består vanligvis av kokt torsk, poteter og purre i hvit saus.  Bruk den fisken du har lyst på. Har du ikke fisk- og potetrester liggende, så er det bare å bake eller koke opp på forhånd.
Plukkfisk
Fiskekaker behøver ikke å serveres på den tradisjonelle måten med råkost, poteter og smeltet smør. Prøv denne oppskriften og server hjemmelagde fiskekaker med en salat med couscous og mye annet godt og en spicy chilidressing.
Fiskekaker med couscous og spicy chilidressing.
%d bloggers like this: