Raske og enkle retter som smaker skikkelig godt slår aldri feil. Her har du en fanstastisk tomatsuppe med kjøttboller, pasta og raske hvitløksbrød. Denne lager du i en panne eller gryte, så det blir minimalt med oppvask. Det er også en bonus.

Tomatsuppe med kjøttboller, pasta og raske hvitløksbrød

Raske og enkle retter som smaker skikkelig godt slår aldri feil. Her har du en fanstastisk tomatsuppe med kjøttboller, pasta og raske hvitløksbrød. Denne lager du i en panne eller gryte, så det blir minimalt med oppvask. Det er også en bonus. Prøv å lag tomatsuppe med kjøttboller, pasta og raske hvitløksbrød du også!

Ingredienser (4 porsjoner)

Tomatsuppe

 • 300 g salsiccia, rå
 • 1 løk, finhakket
 • 2 stilker stangselleri, finhakket
 • 2 gulrøtter, finhakket
 • 4 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 ts oregano
 • 1 stjerneanis
 • 2 bokser med tomater
 • 1 l kyllingkraft
 • 300 g pasta
 • Salt & pepper
 • 25 g parmesan
 • 65 g ruccola

Hvitløksbrød

 • 4 skiver godt brød
 • 4 ss olivenolje
 • 1 fedd hvitløk, revet
 • ½ ts oregano

Skjær et snitt i skinnet på salsicciaen og dra av skinnet. Knip små kjøttboller av kjøttet, ha de i en god og varm panne med høye kanter sammen med en god klunk olivenolje. Brun de i 3-4 minutter. Ha i løk, gulrøtter, stangselleri og hvitløk. La dette surre på middels varme i 7-8 minutter til løken begynner å bli myk. Rør underveis, løken skal ikke ta farge. Tilsett oregano og stjerneanis. Ha i tomatene og kyllingkraften, bland godt. Gi det et oppkok. Tilsett pastaen, vend den godt inn og legg på et lokk. Kokes i 8-9 minutter. Koketiden kan variere ut i fra hvilken type pasta du bruker. Pastaen koker, begynner du på brødene. Bland olivenolje, hvitløk og oregano i en liten bolle. Ha skiver av brød i en grillpanne eller i en brødrister. Pensle brødene med hvitløksoljen mens brødene er varme. Når pastaen er ferdig, vender du inn parmesan og ruccula før du smaker til med med salt og pepper.

Raske og enkle retter som smaker skikkelig godt slår aldri feil. Her har du en fanstastisk tomatsuppe med kjøttboller, pasta og raske hvitløksbrød. Denne lager du i en panne eller gryte, så det blir minimalt med oppvask. Det er også en bonus.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene for å komme rett til oppskriftene

Pasta med salsiccia og kremet saus er alltid en favoritt her i huset. Dette er en veldig enkel, rask og smakfull rett. Dette er skikkelig kosemat.
Pasta med salsiccia og kremet saus
Denne retten inneholder mange ganske ingredienser, som hver for seg kanskje ikke er så spennende, men sammen så får du en skikkelig god pastarett full av smak. Spaghetti med bønnesaus, svartkål og bakt gresskar bør du prøve.
Spaghetti med bønnesaus, svartkål og bakt gresskar
Med alderen har den dårlige samvittigheten kommet snikende på. Jeg misliker i langt større grad nå enn tidligere, tanken på at noe har måtte bøte med livet, for at jeg skal få spise kjøtt. Vi har ingen ambisjoner om å fullstendig kutte ut kjøtt og bli fullblods vegetarianere her i familien, men vi prøver å redusere inntaket av kjøtt. Vi spiser mindre kjøtt i kjøttretter og vi spiser flere kjøttfrie måltider enn tidligere. Det føles ikke som noe tap. Noen retter smaker rett og slett bedre uten kjøtt. Denne lasagnen, proppet med grønnsaker for eksempel. Spinat, linser, squash, gulrøtter i en digg tomatsaus gjør at man ikke savner kjøtt i det hele tatt. Prøv å lag kjøttfri lasagne du også.
Kjøttfri lasagne
%d bloggers like this: