Biff stroganoff er ordentlig kosemat. Deilig oksekjøtt i en kremet paprikasaus med masse deilig champignon. Biff stroganoff med pasta lager du i en panne, det betyr mindre oppvask.

Biff stroganoff med pasta

Biff stroganoff er ordentlig kosemat. Deilig oksekjøtt i en kremet paprikasaus med masse deilig champignon. Biff stroganoff med pasta lager du i en panne, det betyr mindre oppvask.

Ingredienser (4porsjoner)

 • 1 stk rødløk, delt i to og skjært i tynne skiver
 • ¼ sitron, saften
 • 300g mørbrad av okse, i tynne skiver
 • 250 g champignon, i. tynne skiver
 • 2 fedd hvitløk
 • 2 ts paprikapulver
 • 1 ss hvetemel
 • 1 ½ dl oksekraft
 • 1 ½ dl creme fraiche
 • 400g pasta, kokt etter anvisning. Jeg bruker oreccihette.
 • 2 ss bladpersille, finhakket
Biff stroganoff er ordentlig kosemat. Deilig oksekjøtt i en kremet paprikasaus med masse deilig champignon. Biff stroganoff med pasta lager du i en panne, det betyr mindre oppvask.

Begynn med å hurtigsylte litt løk. Ha halvparten av løken over i en liten bolle, skvis saften ut av sitron og bland den godt inn i sitronen, sett bollen til side.  Dryss 1 teskje paprika og 1 spiseskje hvetemel over kjøttet. Bland det godt så alle kjøttbitene er dekket med paprikapulver og mel. Brun kjøttet i to omganger i en veldig varm panne med litt olje. Når du har brunet alt kjøttet, tar du det ut av pannen og setter til side. Ha resten av løken over i pannen sammen med hvitløken og soppen. Tilsett litt mer olje om det er nødvendig. La dette surre til løken og soppen begynner å bli myk.  Dryss over resten av paprikapulveret, hell over oksekraft og creme fraiche. Bland godt og gi et oppkok, la dette småputre i 5 min. Tilsett den ferdigkokte pastaen og kjøttet. Vend dette inn. La det det putre i et par minutter til. Smak til med salt og pepper. Skvis sitronsaften ut av løken du har hurtigsyltet, fordel løken utover før du avslutter med å drysse over persille.

Biff stroganoff er ordentlig kosemat. Deilig oksekjøtt i en kremet paprikasaus med masse deilig champignon. Biff stroganoff med pasta lager du i en panne, det betyr mindre oppvask.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under

En god risotto er noe av det beste som finnes, her har du en variant med tørket steinsopp.  For å gjøre det til et ordentlig måltid, serverer jeg risottoen med confiterte andelår som jeg har stekt opp i ovnen. Dette er en nydelig rett.
Confiterte andelår med steinsopprisotto
Kylling kung pao er en klassisk rett fra Sichuan i Kina. Kylling kung pao er en veldig smakfull kyllingrett. Den har masse varme fra pepper, chili og ingefær og deilig sødme fra honning. Tradisjonelt skal den lages med purre som eneste grønnsak. Jeg har brukt vårløk, i tillegg har jeg brukt broccoli og sukkererter, for å få litt flere grønnsaker i retten. Prøv å lag kylling kung pao idag.
Kylling kung pao
Currywürst er den ultimate tyske gatematen. Stekt pølse, som regel skjært i skiver og toppet med en varm ketchup tilsatt karri. Gjerne servert med et stykke brød eller et rundstykke til. Currywürsten spiser man gjerne med en tannpirker.
Currywürst
%d bloggers like this: