Torikatsu er en aldeles nydelig rett fra Japan som også er kjent som kylling katsu. Torikatsu er kylling som er panert i panko og fritert. Man server gjerne torikatsu med en tonkatsusaus og ris eller finsnittet kål.

Torikatsu – Knasende sprø kylling fra Japan

Torikatsu er en aldeles nydelig rett fra Japan som også er kjent som kylling katsu. Torikatsu er kylling som er panert i panko og fritert. Man server gjerne torikatsu med en tonkatsusaus og ris eller finsnittet kål.

Ingredienser (4 porsjoner)

Tonkatsusaus

 • 1 dl ketchup
 • 2 ss soyasaus
 • 1 ss mirin (kan erstattes med eplesidereddik eller hvitvinseddik)
 • 1 ss brun farin
 • 1 ss østerssaus
 • 2 ts worcestersaus

Kylling og panering

 • 4 stk kyllingfileter, på ca 200g pr stk
 • 4 ss hvetemel
 • 1 ts salt
 • 1 ts sort pepper
 • 2 egg
 • 80 g panko
 • ca ½ liter solsikkeolje

Tilbehør

 • 400 g kål, finsnittet
 • sorte sesamfrø (kan erstattes med vanlige ristede sesamfrø)
Torikatsu er en aldeles nydelig rett fra Japan som også er kjent som kylling katsu. Torikatsu er kylling som er panert i panko og fritert. Man server gjerne torikatsu med en tonkatsusaus og ris eller finsnittet kål.

Ha ketchup, soyasaus, mirin, brun farin, østerssaus og worcestersaus i en bolle, bland godt og sett til side. Legg et ark med bakepapir på benken, legg en kyllingfilet på bakepapiret og legg et nytt ark med bakepapir. Bank kyllingen med en kjøtthammer eller en kjevle, til en flat filet som er cirka 1 cm tykk. Gjenta prosessen med alle kyllingfiletene. Finn frem tre asjetter eller lignende og legg de ved side av hverandre. Ha hvetemel, salt og pepper den første asjetten. Knekk eggene i den neste asjetten og pisk eggene godt sammen med en gaffel. Ha panko over i den siste asjetten. Ha solsikkeolje i en panne med høye kanter, jeg er glad i støpejernspanner/gryter, de holder godt på varmen. Oljen skal stå ca 1 cm opp langs kanten på pannen/gryten. Sett platen på middels til høy varme. Oljen er varm når det begynner å bruse rundt skaftet på en tresleiv, fyrstikk eller lignende. Vend kyllingen i melet, slik at du fileten er dekket med mel på begge sider. Vend fileten i eggeblandingen, før du vender fileten i pankoen. Legg kyllingfiletene forsiktig ned i oljen, hvis du har en normal størrelse på pannen/gryten friterer du to fileter om gangen for. Kyllingen friteres i ca 4 minutter på hver side. Følg med litt underveis, hvis kyllingen blir veldig brun fort, skrur du ned varmen litt. Har du fritert kyllingen i to omganger legger du den ferdige kyllingen på en rist og legger den i varm ovn. Da holder den varmen mens du friterer resten av kyllingen. Tørk av overskytende fett med litt tørkepapir. Mens kyllingen friteres kan du snitte kålen. Har du en mandolin, så er det supert. Hvis ikke så snitter du kålen så tynt du klarer. Del opp kyllingen i strimler og legg den pent på en tallerken, fyll opp en liten skål med tonkatsusaus og legg litt kål på tallerken. Dryss litt sesamfrø over kålen.

Tips: Du finner panko, som er japansk brødrasp i de asiatiske hyllene i de fleste supermarkedene med godt utvalg. Er du heldig og har et asiatisk supermarked i nærheten så er det penger å spare på å handle panko der.

Tips2: når oljen er avkjølt, kan du sile den og helle den på en flaske. Bruk den neste gang du skal fritere. Dette kan du gjøre 3-4 ganger før du bør kaste oljen.

Torikatsu er en aldeles nydelig rett fra Japan som også er kjent som kylling katsu. Torikatsu er kylling som er panert i panko og fritert. Man server gjerne torikatsu med en tonkatsusaus og ris eller finsnittet kål.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under

Okonomiyaki er noe av det beste jeg vet. Det er en blanding av en omelett og en pannekake, men det finnes ingen regler for hvordan du lager den. Du tar rett og slett det du har lyst på. Derav navnet som betyr noe slik som «det du vil ha». Denne oppskriften er forholdsvis tradisjonell og det er en oppskrift jeg er veldig glad i. Denne retten blir vanligvis servert på egne puber i Japan, tilberedt på en stekeplate på bardisken rett foran kunden. Denne oppskriften er til en pannekake, som holder til middag for en person.
Okonomiyaki
Pulled pork er en gjenganger her i hjemmet. Jeg pleier å lage opp ganske store mengder når jeg først gjør det. Restene fryser jeg ned i porsjonsposer. Da har jeg godt og smakfullt kjøtt tilgjengelig når jeg jeg behøver en rask middag. Kjøttet passer godt i fylte steambuns, bahn mi, til stekt ris/nudler,  som topping på okonomiyaki, i en bakt potet eller i en suppe som ramen eller pho. Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift som er veldig lik, men denne gangen har jeg tilsatt masse gode asiatiske smaker.
Fylte steambuns med pulled pork
Japansk mat er digg, jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på okonmiyaki, her på bloggen, som er noe av det beste jeg vet. Gyoza er også høyt oppe på listen over ting jeg helst spiser. Gyoza er små dumplings som egentlig stammer fra Kina, men dette er den japanske varianten. Denne varianten er med kvernet skjøtt av svin, deilig smak av hvitløk. Gyoza serveres vanligvis med en soya/eddikbasert dip.
Gyoza
%d bloggers like this: