Jeg har inngått et spennende samarbeid med Haugen-gruppen, som er Norges største importør av dagligvarer. I en serie med innlegg fremover vil jeg gjøre deg kjent med flere av produktene fra Haugen-gruppen. Først ut er Silken Tofu fra Blue Dragoon, som du finner i de fleste dagligvareforretninger. Her har du en oppskrift på en deilig nudelbolle med crispy tofu som er en perfekt rett nå som sommervarmen er på vei. Prøv å lag nudelbolle med crispy tofu fra Blue Dragoon du også.

Nudelbolle med crispy tofu fra Blue Dragon

Jeg har inngått et spennende samarbeid med Haugen-gruppen, som er Norges største importør av dagligvarer. I en serie med innlegg fremover vil jeg gjøre deg kjent med flere av produktene fra Haugen-gruppen. Først ut er Silken Tofu fra Blue Dragon, som du finner i de fleste dagligvareforretninger. Her har du en oppskrift på en deilig nudelbolle med crispy tofu som er en perfekt rett nå som sommervarmen er på vei. Prøv å lag nudelbolle med crispy tofu fra Blue Dragon du også.

Ingredienser (4 porsjoner)

 • 2 dl maizena
 • 1 egg
 • 2 ss soyasaus
 • 2 ts sriracha
 • 1 ts sesamo
 • 2 dl panko
 • 1 pakke Silken Tofu fra Blue Dragon
 • 200 g sommerkål, finsnittet
 • 2 stk gulrøtter, i fine strimler
 • 8 stk reddik, i tynne skiver
 • 1 liten håndfull mynteblader
 • 400 g risnudler, tilberedt etter anvisning på pakken
 • nøytral olje til fritering
 • litt ekstra sriracha til servering
 • ristede sesamfrø
 • 2 stilker vårløk, finsnittet
Jeg har inngått et spennende samarbeid med Haugen-gruppen, som er Norges største importør av dagligvarer. I en serie med innlegg fremover vil jeg gjøre deg kjent med flere av produktene fra Haugen-gruppen. Først ut er Silken Tofu fra Blue Dragoon, som du finner i de fleste dagligvareforretninger. Her har du en oppskrift på en deilig nudelbolle med crispy tofu som er en perfekt rett nå som sommervarmen er på vei. Prøv å lag nudelbolle med crispy tofu fra Blue Dragoon du også.

Start med å åpne pakken med Tofu. Bruk en lett hånd, tofu er en litt skjør sak. Del den opp i terninger på ca 1 ½ x 1 ½ cm. Ha kål, gulrøtter, reddiker og mynteblader i en bolle og bland det sammen, sett til side. Finn frem tre fat/skåler, disse trenger du til paneringen. Ha maizena i den første. I den andre har du i egget, soyasaus, sriracha og sesamolje. Bland dette godt. I den siste har du pankoen. Hell oljen over i en liten gryte. Hvor mye olje du trenger avhenger av størrelsen på gryten, men oljen skal stå 2-3 cm opp langs kanten. Sett på middels varme. Når oljen bruser når du stikker en fyrstikk eller et treredskap i den er den varm nok. Vend tofuterningene i maizenaen, ha de over i eggeblandingen før du til slutt ruller de i pankoen. Ha tofuen over i den varme oljen. Når tofuen er gyllen og fin på alle kanter er den klar, det tar ca 2-3 minutter. Legg tofuen over på litt kjøkkenpapir slik at du får fjernet overflødig fett. Du kan enten dandere alt på et stort fat eller fordele det utover flere små asjetter. Jeg foretrekker det siste. Legg nudler, salat og tofu på et fat, avslutt med et lite dryss ristede sesamfrø og vårløk. Du kan også pynte litt med noen ekstra mynteblader og en liten skål med sriracha.

Jeg har inngått et spennende samarbeid med Haugen-gruppen, som er Norges største importør av dagligvarer. I en serie med innlegg fremover vil jeg gjøre deg kjent med flere av produktene fra Haugen-gruppen. Først ut er Silken Tofu fra Blue Dragoon, som du finner i de fleste dagligvareforretninger. Her har du en oppskrift på en deilig nudelbolle med crispy tofu som er en perfekt rett nå som sommervarmen er på vei. Prøv å lag nudelbolle med crispy tofu fra Blue Dragoon du også.

Ha et hyggelig måltid

Dette innlegget er en del av et samarbeid jeg har med Haugen-gruppen. Er du nysgjerrig på hvilke andre produkter de importerer, så kan du lese mer om dette på Haugen-Gruppens hjemmeside

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under

Kylling kung pao er en klassisk rett fra Sichuan i Kina. Kylling kung pao er en veldig smakfull kyllingrett. Den har masse varme fra pepper, chili og ingefær og deilig sødme fra honning. Tradisjonelt skal den lages med purre som eneste grønnsak. Jeg har brukt vårløk, i tillegg har jeg brukt broccoli og sukkererter, for å få litt flere grønnsaker i retten. Prøv å lag kylling kung pao idag.
Kylling kung pao
Fiskekaker behøver ikke å serveres på den tradisjonelle måten med råkost, poteter og smeltet smør. Prøv denne oppskriften og server hjemmelagde fiskekaker med en salat med couscous og mye annet godt og en spicy chilidressing.
Fiskekaker med couscoussalat og spicy dressing

%d bloggers like this: