Prøv å lage disse enkle fylte salatbladene. Da har du en enkel liten lunch, fingermat, en deilig liten forrett i sommervarme eller en artig liten sak til koldtbordet.

Salatwraps med reker og spicy majones

Salatwraps med reker og spicy majones er perfekt sommermat. Er du ute etter en enkel lunch, litt fingermat til vennefesten,  noe morsomt på koldtbordet eller rett og slett bare en digg munnfull når du er litt småfysen? Da er en salatwraps med reker og en spicy majones tingen. Denne oppskriften gir deg fire salatwraps med reker og spicy majones, skal du lage til flere personer,  er det bare å doble eller triple oppskriften.

Ingredienser (4 stk)

  • 4 blader hjertesalat
  • 4 ss agurk, i små terninger
  • 4 ss mango, i små terninger
  • 4 ss avocado, i små terninger
  • ½ lime, saft
  • 24 reker, skrelt
  • gressløk
  • 4 ss majones
  • 1 ss gochujang (koreansk chilipasta, denne er tilgjengelig i de fleste grønnsakshandlere, kan også erstattes med sriracha eller annen sterk chilisaus)

 Prøv å lage disse enkle fylte salatbladene. Da har du en enkel liten lunch, fingermat, en deilig liten forrett i sommervarme eller en artig liten sak til koldtbordet.

Ha agurk, avocado, mango og lime i en bolle, skvis over saften av en halv lime og bland godt sammen. Ha majones og gochujang i en bolle,  bland dette godt. Legg bladene med hjertesalat på et pent fat og fordel blandingen med avocado, mango og agurk utover disse.  Legg rekene på toppen. Legg noen dråper med saus rundt om og avslutt med å pynte med noen strå med gressløk.

 Prøv å lage disse enkle fylte salatbladene. Da har du en enkel liten lunch, fingermat, en deilig liten forrett i sommervarme eller en artig liten sak til koldtbordet.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? trykk på bildene under

Tostadas er en mexicansk/latinamerikansk måte å servere en rett på. Ordet er spansk og betyr rett og slett ristet. Altså at retten inneholder en ristet eller fritert del, som er et av hovedelementene. Her har jeg fritert helt vanlige potetlomper slik at de blir en slags nacho. Disse har jeg toppet med en silkemyk avocadokrem, terninger av rå salmalaks og epler. Dette er skikkelig snadder.
Tostadas med laks og avocadokrem
Vi spiser mye skrei om dagen hjemme, her har jeg gjort skreien meksikansk og laget en fisketaco. Jeg har laget en enkel krydderblanding, med blant annet spisskummen og chipotle, som er kjente smaker fra en taco. For å gjøre tacoen noe litt utenom det vanlige har jeg laget en kiwisalsa.
Fisketaco med kiwisalsa

%d bloggers like this: