Sommeren er høysesong for salater. En av de absolutt beste salatene er en gresk salat med et stort stykke fetaost og masse deilig olivenolje på toppen. I denne varianten av gresk salat har jeg brukt extra virgin olivenolje med basilikum fra Monini.

Gresk salat med Monini olivenolje med basilikum

.En av de absolutt beste salatene, er gresk salat med et stort stykke fetaost og masse deilig olivenolje på toppen. I denne varianten av gresk salat har jeg brukt extra virgin olivenolje med basilikum fra Monini.

Ingredienser

  • 3-4 ss extra virgin olivenolje med basilikum fra Monini
  • 1 ts tørket oregano
  • 150 g agurk, delt på langs og kuttet i tykke skiver
  • 200 g små tomater, delt i to
  • ½ stk grønn paprika, delt i skiver
  • ¼ stk rødløk, delt i skiver
  • 150 g fetaost
  • 8-10 stk kalamataoliven
Sommeren er høysesong for salater. En av de absolutt beste salatene er en gresk salat med et stort stykke fetaost og masse deilig olivenolje på toppen. I denne varianten av gresk salat har jeg brukt extra virgin olivenolje med basilikum fra Monini.

Begynn med å blande extra virgin olivenolje fra Monini med tørket oregano i en liten skål. Sett til side. Finn frem et fint serveringsfat. Fordel alle grønnsakene utover fatet. Legg stykket med fetaost på toppen. Fordel oliven rundt om. Avslutt med å helle over olivenoljen og så er salaten klar til servering. Passer perfekt som et måltid alene, men er også supert tilbehør til grillmaten.

Sommeren er høysesong for salater. En av de absolutt beste salatene er en gresk salat med et stort stykke fetaost og masse deilig olivenolje på toppen. I denne varianten av gresk salat har jeg brukt extra virgin olivenolje med basilikum fra Monini.Sommeren er høysesong for salater. En av de absolutt beste salatene er en gresk salat med et stort stykke fetaost og masse deilig olivenolje på toppen. I denne varianten av gresk salat har jeg brukt extra virgin olivenolje med basilikum fra Monini.

Ha et hyggelig måltid

Dette innlegget er en del av et samarbeid jeg har med Haugen-gruppen. Er du nysgjerrig på hvilke andre produkter de importerer, så kan du lese mer om dette på Haugen-Gruppens hjemmeside

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under

Når det er 30 grader varmt ute og cirka det dobbelte på kjøkkenet er det greit å kunne lage noe som går veldig fort og ikke krever mye arbeid. Det eneste i denne oppskriften som er «plunder» er at du skal dampe asparges og riste noen pinjekjerner. Vannmelon er deilig forfriskende i sommervarmen og sammen med den salte skinken så blir dette et festmåltid. Denne porsjonen holder som en liten lunch til fire stk eller middag for to.
salat med vannmelon, asparges, moozzarella og spekeskinke
Dette er en super liten salat som fungerer utmerket som lunsj til en person. Her er det mye smaker og teksturer som gjør denne salaten litt annerledes enn en vanlig grønn salat.
grønnkålsalat med byggryn, appelsiner, syltede gulrøtter og sennepsvinaigrette

%d bloggers like this: