Nå er det endelig sesong for reinsdyr. hvis du er på jakt etter en god søndagsmiddag, eller en super deilig middag du kan imponere med hvis du har middagsgjester med, da er reinsdyrstek med viltsaus et kjempegodt tips. Her har du oppskrift på en deilig saftig reinsdyrstek med viltsaus. Nå er det endelig sesong for reinsdyr. hvis du er på jakt etter en god søndagsmiddag, eller en super deilig middag du kan imponere med hvis du har middagsgjester med, da er reinsdyrstek med viltsaus et kjempegodt tips. Her har du oppskrift på en deilig saftig reinsdyrstek med viltsaus.

Reinsdyrstek med viltsaus

Nå er det endelig sesong for reinsdyr. hvis du er på jakt etter en god søndagsmiddag, eller en super deilig middag du kan imponere med hvis du har middagsgjester med, da er reinsdyrstek med viltsaus et kjempegodt tips. Her har du oppskrift på en deilig saftig reinsdyrstek med viltsaus.

Ingredienser (4 porsjoner)

 • 1 kg reinsdyrstek
 • 1 ss smør
 • 1 gulrot, delt i tykke skiver
 • 1 gul løk, delt i båter

Viltsaus

 • 2 dl vann
 • 1 ss smør
 • 1 sjalottløk, finhakket
 • 2 stk knust einebær
 • 250 ml redusert viltkraft
 • 2 dl creme fraiche
 • 2 skiver brunost
 • 1 ss solbærgele
 • salt & pepper
Nå er det endelig sesong for reinsdyr. hvis du er på jakt etter en god søndagsmiddag, eller en super deilig middag du kan imponere med hvis du har middagsgjester med, da er reinsdyrstek med viltsaus et kjempegodt tips. Her har du oppskrift på en deilig saftig reinsdyrstek med viltsaus.

Sett ovnen på 125 grader. Brun steken på alle sider i en glovarm stekepanne. Legg løken og gulrøttene i en ildfast form, hell over vann og legg steken på toppen. Sett inn et steketermometer i den tykkeste biten. Sett inn steken. Når steketermometeret viser mellom 60 og 65 grader. Da er steken medium stekt. Da får du en fin rosa farge. Dette bør ta 1 til 1 ½ time, avhengig av hvor tykk steken er. Når steken har nådd ønsket temperatur, tar du den ut av ovnen. La steken hvile i 15 min før du skjærer den i skiver. Mens sausen hviler kan du begynne på sausen. Fres sjalottløken sammen med smøret i en liten kasserolle. Pass på, løken skal ikke ta farge. Ha i viltkraft, creme fraiche og einebærene. Bland god sammen. Gi det et lite oppkok, skru ned varmen og la det småputre i 5 minutter. Ha i brunost og solbærgelé. Smak til med salt og pepper. Hold sausen varm, frem til servering. Serveres gjerne med potetmos og rosenkål.

Tips: Ønsker du medium stekt stek, sikter du deg inn på 60-65 grader. Vil du ha steken din gjennomstekt så skal du ha en kjernetemperatur på 75 grader.

Nå er det endelig sesong for reinsdyr. hvis du er på jakt etter en god søndagsmiddag, eller en super deilig middag du kan imponere med hvis du har middagsgjester med, da er reinsdyrstek med viltsaus et kjempegodt tips. Her har du oppskrift på en deilig saftig reinsdyrstek med viltsaus.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under.

Jeg elsker norsk tradisjonsmat og kjøttpudding har alltid vært en av favorittene. Servert sammen med kokte poteter, dampede grønnsaker, brun saus og tyttebærsyltetøy så har du en middag som roper tradisjon og søndag.
Kjøttpudding
Nå som den verste sommervarmen har gitt seg, smaker det godt med litt suppe igjen. Dette er en rask versjon, av en klassisk kremet fiskesuppe. Denne versjonen inneholder masse friske grønnsaker, saftig bakt laks og fiskepudding. Fisken baker jeg i ovnen, da har jeg full kontroll på tilberedningstiden og  jeg unngår tørr fisk.
Klassisk kremet fiskesuppe
Finnbiff
%d bloggers like this: