taliensk mat er så mye mer enn bare pasta og pizza. Panzanella er en brødsalat der du bruker gammelt brød, det gjør denne retten perfekt hvis du ønsker å redusere matsvinn. I tillegg smaker den fantastisk. I denne varianten av Panzanella har jeg brukt extra virgin basilikumolje fra Monini.

Panzanella med baslilikumolje fra Monini

Italiensk mat er så mye mer enn bare pasta og pizza. Panzanella er en brødsalat der du bruker gammelt brød, det gjør denne retten perfekt hvis du ønsker å redusere matsvinn. I tillegg smaker den fantastisk. I denne varianten av Panzanella har jeg brukt extra virgin basilikumolje fra Monini.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 200 g gammelt brød i terninger
  • 3 ss Monini olivenolje med basilikum + ekstra til topping
  • 250 g cherry tomater, delt i to
  • 200 g agurk, delt på langs og delt i tykke skiver
  • ½ rødløk, i fine skiver
  • 1 stk mozzarella
  • 1 god håndfull friske basilikumblader
taliensk mat er så mye mer enn bare pasta og pizza. Panzanella er en brødsalat der du bruker gammelt brød, det gjør denne retten perfekt hvis du ønsker å redusere matsvinn. I tillegg smaker den fantastisk. I denne varianten av Panzanella har jeg brukt extra virgin basilikumolje fra Monini.

Sett ovnen på 180 grader. Fordel brødbitene over et bakebrett. Hell over Monini extra virgin olivenolje med basilikum. Vend brødbitene godt inn i oljen. Sett brettet midt i ovnen og la de stå der i ca 10 min. Da har de begynt å bli litt sprø, men de skal ikke være knusk tørre slik som krutonger. Ta brødbitene ut av ovnen og la de kjøle seg ned. Mens de avkjøles kan du anrette salaten. Finn frem et stort og fint serveringsfat. Fordel tomater, agurk og rødløk utover fatet. Det samme gjør du med brødbitene. Bryt opp mozzarellaen i små biter og fordel rundt omkring. Fordel basilikumbladene utover før du avslutter med helle over litt Basilikumolje fra Monini.

taliensk mat er så mye mer enn bare pasta og pizza. Panzanella er en brødsalat der du bruker gammelt brød, det gjør denne retten perfekt hvis du ønsker å redusere matsvinn. I tillegg smaker den fantastisk. I denne varianten av Panzanella har jeg brukt extra virgin basilikumolje fra Monini.

Ha et hyggelig måltid

Dette innlegget er en del av et samarbeid jeg har med Haugen-gruppen. Er du nysgjerrig på hvilke andre produkter de importerer, så kan du lese mer om dette på Haugen-Gruppens hjemmeside

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under

Pasta med salsiccia og kremet saus er alltid en favoritt her i huset. Dette er en veldig enkel, rask og smakfull rett. Dette er skikkelig kosemat.
Pasta med salsiccia og kremet saus
Oksehaler er en av de mest smakfulle stykningsdelene på oksen, og kraften du får med på kjøpet når du lager dette er helt fantastisk god. Oksehaler er også en veldig billig råvare så her får du mye smak for pengene. Oksehaleragù er en fin grunnoppskrift som du kan kombinere med mange forskjellige ting. Jeg bruker dette en del som pastasaus eller i en lasagne. På bildene under har jeg brukt den sammen med polenta. Den funker utmerket med potetmos eller i en kjøttpai. Dette er en rett som tar litt tid så det kan være et fint helgeprosjekt. Lag dobbel porsjon og frys ned halvparten, så har du en nydelig middag en dag du har lyst på noe skikkelig godt, men ikke har tid til å kokkelere.
oksehaleragù
Hjemmelagde kjøttboller i en enkel, men veldig god tomatsaus som du putter inn i en baguette og gratinerer i ovnen med litt mozzarella? Høres ikke italiensk kjøttbollesandwich godt ut? Det skal jeg love deg at det er.
italiensk kjøttbollesandwich
%d