Pølsegrateng er superenkel og god mat, som alltid slår an hos både små og store. Lag pølsegrateng og du har fått deg en ny hverdagsfavoritt.

Superenkel pølsegrateng

Pølsegrateng er superenkel og god mat, som alltid slår an hos både små og store. Lag pølsegrateng og du har fått deg en ny hverdagsfavoritt.

Ingredisenser

 • 3 ss smør
 • 1 stk purreløk, finsnittet
 • 4 ss hvetemel
 • 8 dl helmelk
 • 1 ts dijonsennep
 • revet muskatnøtt
 • salt & pepper
 • 300 g pasta
 • 1 stk broccoli, delt i små buketter
 • 200 g revet ost
 • 450 g kjøttpølser, i tykke skiver
Pølsegrateng er superenkel og god mat, som alltid slår an hos både små og store. Lag pølsegrateng og du har fått deg en ny hverdagsfavoritt.

Sett ovnen på 220 grader. Smelt smør i en kjele, ha i purreløken. La denne surre under omrøring i et par minutter. Den skal bli myk, men ikke ta farge. Dryss over hvetemelet og rør godt sammen. Hell over melken under omrøring. I sausen et oppkok og skru ned varmen, la sausen putre i 5-10 minutter. Kok pasta etter anvisning på pakken, men trekk fra 2 minutter. Når du er ca halvveis i koketiden, tilsetter du broccolien. Hell av vannet, ha pastaen og broccolien over i en ildfast form. Trekk sausen av platen og ha i sennep og halvparten av osten. rør godt til all osten har smeltet. Smak til med salt og pepper. Ha pølsene over i den ildfaste formen og hell over sausen. Bland godt til all pastaen er dekket av saus. Dryss til slutt over osten. Settes midt i ovnen og stekes til osten har smeltet og har blitt gyllen. Dette tar ca 15-20 minutter. Jeg liker å servere salat og godt brød til pølsegrateng.

Pølsegrateng er superenkel og god mat, som alltid slår an hos både små og store. Lag pølsegrateng og du har fått deg en ny hverdagsfavoritt.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under

Av de gode gamle hverdagsmåltidene, så er det lite som slår en skikkelig god fiskegrateng. Saftig og god fisk, makaroni, hvit saus og en knasende sprø topp. Dette er min oppskrift på en enkel, rask og ikke minst kjempegod fiskegrateng.
Fiskegrateng
Med alderen har den dårlige samvittigheten kommet snikende på. Jeg misliker i langt større grad nå enn tidligere, tanken på at noe har måtte bøte med livet, for at jeg skal få spise kjøtt. Vi har ingen ambisjoner om å fullstendig kutte ut kjøtt og bli fullblods vegetarianere her i familien, men vi prøver å redusere inntaket av kjøtt. Vi spiser mindre kjøtt i kjøttretter og vi spiser flere kjøttfrie måltider enn tidligere. Det føles ikke som noe tap. Noen retter smaker rett og slett bedre uten kjøtt. Denne lasagnen, proppet med grønnsaker for eksempel. Spinat, linser, squash, gulrøtter i en digg tomatsaus gjør at man ikke savner kjøtt i det hele tatt. Prøv å lag kjøttfri lasagne du også.
Kjøttfri lasagne
Jeg elsker kjøttfri mat, der jeg ikke savner kjøtt. Dette er en slik rett. Dette er en fantastisk god vegetarnacho, hvor jeg har byttet ut kjøttdeigen med linser og bønner. Det smaker minst like godt. Sammen med tacokrydder, chili, hvitløk ost og litt gøyal topping er dette et tacomåltid en fredag verdig.
Kjøttfri nachos
%d bloggers like this: