Chili dog er en amerikansk klassiker. Pølse i brød, med en sterk chilisaus. Gjerne toppet med løk og ost. Chili dog er skikkelig snadder.

Chili dog

Pølse i brød med en sterk chilisaus, Chili dog er en amerikansk klassiker. Gjerne toppet med løk og ost. Chili dog er skikkelig snadder.

Ingredienser

 • 100 g bacon, finhakket
 • 400 g kjøttdeig
 • 3 stk hvitløksfedd, finhakket
 • 1 boks knuste tomater
 • 2 dl oksekraft
 • 2 ss brun farin
 • 2 ss paprikapulver
 • 1 ss spisskummen
 • 1 ss kajennepepper
 • ½ ts salt
 • pølser
 • pølsebrød
 • 1 rødløk, finhakket
 • 150 g cheddar, revet (kan erstattes med annen ost)
 • 1 stk jalapeño, finsnittet
Chili dog er en amerikansk klassiker. Pølse i brød, med en sterk chilisaus. Gjerne toppet med løk og ost. Chili dog er skikkelig snadder.

Brun bacon i liten kasserolle, når baconet har sluppet mye av fettet sitt har du kjøttdeigen i pannen. Bruk en stekespade og hakk opp kjøttdeigen så godt du klarer, du skal ha biter av kjøttdeig på størrelse med riskorn. La kjøttdeigen surre i et par minutter til den begynner å bli brun. Ha i løk og hvitløk, la dette surre i et par minutter til, løken skal bli blank og myk. Hell over knuste tomater, oksekraft, brun farin, paprikapulver, spisskummen, kajennepepper og salt. Bland godt. Gi det et oppkok, skru ned varmen og la de småputre i en halv time. Smak til med salt om nødvendig. Varm pølser på svak varme til de er gjennomvarme. Legg pølsene i pølsebrød og hell over et par spiseskjeer med chiligryten. Avslutt med litt finhakket løk, revet ost og noen skiver med jalapeño.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? trykk på bildene under

Choripán er en veldig populær street food rett fra Argentina, men den er populær i store deler av Sør-Amerika. Retten er rett og slett en pølse i brød. Derav navnet, som er en sammensetning av chorizo og pan (brød på spansk). Retten blir vanligvis servert med en eller annen saus, hvor chimichurri er det folk vanligvis velger. Prøv å lag choripán med chimihurri du også, hvis du har lyst på en ny vri på den tradisjonelle pølsa i brød.
Choripán
Currywürst er den ultimate tyske gatematen. Stekt pølse, som regel skjært i skiver og toppet med en varm ketchup tilsatt karri. Gjerne servert med et stykke brød eller et rundstykke til. Currywürsten spiser man gjerne med en tannpirker.
Currywürst
Falukorv er en svensk klassiker. Her har jeg gratinert falukorven med litt sennep og ost, i en form med en rask og smakfull tomat og paprikasaus. Dette er en enkel og rask middag du lager i en fei. En helt suveren hverdagsmiddag.
Gratinert falukorv med tomat og paprikasaus
%d bloggers like this: