Boller i karri er noe av det nærmeste du kommer en dansk nasjonalrett. Boller i karri er kjøttboller, i en deilig kremet fløtesaus tilsatt karri. Lager du boller i karri, har du raskt en ny favoritt både hos store og små.

Boller i karri

Boller i karri er noe av det nærmeste du kommer en dansk nasjonalrett. Boller i karri er kjøttboller, i en deilig kremet fløtesaus tilsatt karri. Lager du boller i karri, har du raskt en ny favoritt både hos store og små.

Ingredienser (4 porsjoner)

Karrisaus

 • 2 ss smør
 • ½ løk, finsnittet
 • 2 ts karrypulver
 • 2 ss hvetemel
 • 5 dl kyllingkraft
 • 2 dl matfløte
 • Salt & pepper

Kjøttboller

 • 500 g kjøttdeig (jeg bruker en blanding av svin og storfe)
 • 1 ts salt
 • 1 gul løk, revet
 • 1 fedd hvitløk, revet
 • ½ dl matfløte
 • 1 egg
 • 1 dl brødrasp
 • ¼ ts sort pepper, nykvernet

Eplesalsa

 • 2 stk røde epler, i små terninger
 • 3 ss kruspersille, finhakket
 • ¼ sitron, saften
 • salt & pepper

Begynn med å lage sausen. Smelt smør i en liten kasserolle. Ha i løken og karripulveret, la dette surre i noen minutter. Løken skal bli myk, men ikke ta farge. Tilsett melet, rør dette godt sammen. Tilsett kyllingkraft og fløte under omrøring. Gi dette et oppkok, skru ned varmen og la dette småkoke. Rør litt rundt innimellom, slik at det ikke svir seg. Smak til med salt og pepper. Nå begynner du på kjøttbollene. Bland sammen løk, hvitløk, fløte, egg, rasp og pepper. Bland dette sammen og la det stå i noen minutter, slik at brødraspen begynner å bli myk. Ha kjøttdeigen i en bolle, tilsett salt og rør godt til kjøttdeigen begynner å bli seig. Hell over den bløte brødraspen og bland dette godt sammen. Form små boller på størrelse med golfballer, ha disse forsiktig ned i sausen. La de trekke i ca 10-12 minutter. Imens lager du eplesalsaen.  Ha eple, persille og sitronsaft i en bolle, bland sammen og smak til med salt og pepper. Boller i karri serveres gjerne med kokt ris.

Boller i karri er noe av det nærmeste du kommer en dansk nasjonalrett. Boller i karri er kjøttboller, i en deilig kremet fløtesaus tilsatt karri. Lager du boller i karri, har du raskt en ny favoritt både hos store og små.

Ha et hyggelig måltid

Har du lyst på flere danske oppskrifter? Trykk på bildene under

Det er ingen hemmelighet at jeg er svak for Danmark og dansk mat. Smørbrød med panert flyndre og remulade er omtrent så dansk som du kan få det. Vanligvis så bruker man rødspette når man lager smørbrød med panert flyndre i Danmark, men det fikk jeg ikke tak i, så her har jeg brukt smørflyndre.
Smørbrød med panert flyndre og remulade
Jeg er glad i Danmark og jeg er glad i dansk mat. Krebinetter med stuede grønnsaker er en ordentlig klassiker fra våre naboer i sør. Krebinetter er sprø panerte kjøttkaker, vanligvis av kalv og svin. Vanligvis serverer man stuede grønnsaker, som er noe så enkelt som grønnsaker i hvit saus. Krebinetter er en av mine favoritter.
Krebinetter med stuede grønnsaker
Ekte dansk brunsviger stod ofte på kaffebordet når jeg besøkte min danske bestemor. Brunsviger er gjærdeig, som i prinsippet er en bolledeig dynket med kolossale mengder smør og sukker. Dette er bestemor sin oppskrift på brunsviger. Jeg har bare en liste med ingredienser og mengder, men ingen fremgangsmåte.  Her har jeg improvisert litt og gjort det som virker mest naturlig.  Jeg har også tilsatt litt smør i deigen, det gjorde ikke bestemor. Bestemor brukte dessuten margarin i fyllet, jeg har byttet ut dette med smør. Prøv å lag brunsviger du også, så har du kanskje fått deg en ny favorittkake.
Bestemors brunsvigerkake
%d bloggers like this: