karamellpudding

Enkel karamellpudding med kondensert melk fra Tørsleffs

(annonse) Karamellpudding er en av mine absolutte favorittdesserter. Mange serverer karamellpudding på julaften. Her får du en oppskrift som gir deg et fantastisk resultat hver gang. Når jeg lager karamellpudding, bruker jeg søt kondensert melk fra Tørsleffs i stedet for kremfløte. Det gir karamellpuddingen en litt rundere og enda litt mer karamellisert smak.

Ingredienser (8 personer)

karamellpudding

Først litt forberedelser. Sett ovnen på 125 grader. Kok opp litt vann. Finn frem en brødform på 1 ½ liter og en ildfast form som brødformen passer i.  Hvis du ikke har en stor nok ildfasst form, bruker du et dypt bakebrett. Sett dette på nederste rille i ovnen. Hell det kokende vannet over i den ildfaste formen.

Varm opp en i tykkbunnet kjele. Ha i sukker og vann. Det er viktig at du ikke rører i sukkeret før det har smeltet helt. Du kan nappe litt i gryten slik at du får litt bevegelse i sukkeret. Pass på varmen, brent sukker smaker fryktelig bittert. Smeltet sukker er også fryktelig varmt, så vær forsiktig så du ikke brenner deg. Når sukkeret har smeltet og blitt gyllent er det ferdig, nå har du laget karamell. Trekk det bort fra varmen. Hell det smeltede sukkeret over i formen, hele bunnen skal være dekket av karamell.

Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene. Ha førene og selve vaniljestangen over i en gryte sammen med helmelken og kondensert melk fra Tørsleffs. Bland godt og gi blandingen et oppkkok. Slå av platen og trekk kjelen til side, slik at den får avkjølt seg litt. Knekk eggene i en bolle, pisk de godt sammen. Plukk vaniljestangen ut av melken. Hell litt av den nå litt avkjølte melken over i eggene, bland godt. Hell så litt og litt over under omrøring til du har fått en glatt og fin blanding. Sil egg- og melkeblandingen over i brødformen. Gi formen et par forsiktige dunk i kjøkkenbenken. Dette for å få ut eventuelle luftbobler. Sett brødformen i vannbad. Etter ca 2 timer bør den være ferdig. Du kan stikke en kniv i midten på formen for å sjekke om den er ferdig.

Ta ut formen og sett den på en rist for avkjøling. Når karamellpuddingen har kjølt seg noe ned, dekker du den med plast og setter den på kjøl. La den stå over natten. Rett før servering kan du ta en spiss kniv langs kanten på formen for å løsne puddingen fra formen. Finn frem et fint fat med høye kanter. Legg fatet over formen og snu det raskt, men forsiktig. Løft formen forsiktig av formen.

Tips: Mange synes det er godt med krem til karamellpudding

Tips2: Har du ikke vaniljestang, kan du bruke vanilljesukker. Da anbefaler jeg Tørsleffs vaniljesukker, som er laget av ekte vanilje.

karamellpudding

Ha et hyggelig måltid

Dette innlegget er en del av et samarbeid jeg har med Haugen-gruppen. Er du nysgjerrig på hvilke andre produkter de har i katalogen sin, kan du lese mer om dette på Haugen-Gruppens hjemmeside

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under

Multekrem, karamellpudding og riskrem er kanskje de vanligste dessertene å servere på julaften. Riskrem er min favoritt og den har vi sverget til i mange år. Lager du risengrynsgrøt en av de siste dagene før jul så har du i praksis allerede laget denne desserten. Serverer du denne med en hjemmelaget bringebærsaus så er du garantert en fantastisk avslutning på den lekre julemiddagen du nettopp har spist.
Riskrem med rød saus
Berlinerkranser er sprø og porøse småkaker som nærmest smelter i munnen. Berlinerkranser regnes som en av de syv slag og er derfor noe sikkert mange kjenner igjen fra barndommen.
Berlinerkranser
Risengrynsgrøt hører med i julen. Det er ikke bare nissen som har risengrynsgrøt som favorittmat, mange andre serverer grøt i hvert fall en gang i løpet av julen Hjemmelaget risengrynsgrøt er veldig enkelt å lage, resultatet blir så uendelig mye bedre enn posegrøten eller plastbakkene med ferdig grøt. Lag gjerne en ekstra stor porsjon, så lager du riskrem av restene.
Julegrøt
%d bloggers like this: