jeg hatt i broccoli og toppet den med et sprøtt dryss laget av panko og bacon. Nam!

Mac and cheese med broccoli og sprøtt dryss

Mac and cheese med broccoli og sprøtt dryss, er ordentlig kosemat. Pasta med en deilig hvit saus og masse ost. I denne varianten har jeg hatt i broccoli og toppet den med et sprøtt dryss laget av panko og bacon. Nam!

Ingredieneser (4 porsjoner

 • 4 striper bacon
 • 1 ½ dl panko
 • 2 ss persille, finhakket
 • 400 g tørr pasta (makaroni, penne eller lignende)
 • 2 stk broccoli
 • 3 ss smør
 • 1 sjalottløk, finhakket
 • 1 hvitløksfedd, finhakket
 • 3 ss hvetemel
 • 7 dl melk
 • 1 ts dijonsennep
 • ¼ ts revet muskatnøtt
 • ½ ts salt
 • ½ ts nykvernet sort pepper
 • 1 knivsodd kajennepepper
 • 4 dl revet ost (jeg har brukt en blanding av Västerbottensost, cheddar, Norvegia og parmesan) Bruk det du har og det du liker.

Sett ovnen på 225 grader. Kok pasta i godt saltet vann. Følg anvisning på pakken, men slå av vannet 3-4 minutter før den er helt ferdig. Finhakk bacon, ha de i en kald panne og sett platen på middels varme. Etter hvert vil baconet begynne å bli sprøtt, samtidig som det blir en del fett i pannen. Ha i panko og rør godt. La det hele surre i et par minutter til slik at pankoen blir gyllen og sprø. Hell bacon og pankoblandingen over på litt tørkepapir, slik at du blir kvitt det overskytende fettet. Hell blandingen så over i en bolle sammen med persillen og bland godt. Smelt smør i en gryte, ha i sjalottløk og hvitløk. La dette surre i 5-6 minutter til løken er blank og myk. Den skal ikke ta farge. Hell over melet og bland det godt, sørg for at du ikke får noen store melklumper. Spe i med melken under kraftig omrøring. Gi melken et oppkok mens du rører jevnlig, slik at det ikke svir seg i bunnen av kjelen. Når det koker, skrur du ned varmen og lar det småkoke i 10 minutter. Tilsett dijonsennep, revet muskatnøtt, salt, pepper, kajennepepper og ¾ dl av osten. Rør godt rundt til osten smelter. Nå er det viktig at det ikke koker, da kan sausen skille seg. Ha i pastaen, bland godt og hell det over i en ildfast form. Dryss over resten av osten og sett formen inn midt i ovnen. La det stå inne i 15 minutter eller til osten er smeltet og har blitt litt gyllen. Rett før servering drysser du over bacon- og pankoblandingen.

 jeg hatt i broccoli og toppet den med et sprøtt dryss laget av panko og bacon. Nam!

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under

Pasta med salsiccia og kremet saus er alltid en favoritt her i huset. Dette er en veldig enkel, rask og smakfull rett. Dette er skikkelig kosemat.
Pasta med salsiccia og kremet saus
Lasagne er en av barndommens lørdagsfavoritter. Slår du opp comfort food i min ordbok så får du opp bilde av lasagne. Lag på lag med pasta, kjøttsaus, ostesaus og så enda mer ost på toppen. Det er ikke rart dette er en favoritt hos mange fler enn meg. Dette er oppskriften jeg pleier å bruke når jeg vil ha en enkel og god lasagne.
Lasagne
Raske hverdagsmiddager som smaker mye er gull verdt. Denne pastaretten med spicy chorizopølse er laget i en fei og den smaker kjempegodt.
Pasta med chorizo, broccoli og sopp i kremet saus
%d bloggers like this: