Delfiakake er min absolutte favorittkake i julen. En skikkelig kraftig kake med deilig smak av sjokolade og kaffe.

Delfiakake med kokosnøttolje fra Green Choice

Delfiakake er min absolutte favorittkake i julen. En skikkelig kraftig kake med deilig smak av sjokolade og kaffe. Green Choice kokosnøttolje er et ypperlig valg når du skal lage delfiakake.

Ingredienser

  • 300g kokesjokolade
  • 4 ss kaffe
  • 300 g kokosolje fra green choice
  • 3 egg
  • 4 ss sukker
  • ½ pk mariekjeks
  • 100 g marsipan
  • 2 pakker gelétopper
Delfiakake er min absolutte favorittkake i julen. En skikkelig kraftig kake med deilig smak av sjokolade og kaffe.

Grovhakk sjokoladen og ha den i en kjele sammen med kaffen. Smelt sjokoladen på svak varme. Sett til side og la den avkjøles litt. Ha kokosnøttolje fra Green Choice i en kjele, smeltes på svak varme. Pisk egg og sukker godt sammen, spe i med sjokoladen og rør godt underveis. Tilsett kokosnøttoljen, litt etter litt mens du pisker. Kle en brødform med bakepapir. Hell litt røre i bunnen av formen. Dunk formen lett ett par ganger i benken slik at du får det jevnt og fint. Kjevle ut marsipanen til et stort rektangel som er litt mindre enn formen du bruker. Deretter legger du kjeks, marsipan og mer røre lagvis. Avslutt med litt av røren. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett kaken kaldt. Gjerne over natten. Vipp kaken ut på et fin serveringsfat og pynt med gelétopper

Delfiakake er min absolutte favorittkake i julen. En skikkelig kraftig kake med deilig smak av sjokolade og kaffe.

Ha et hyggelig måltid

Dette innlegget er en del av et samarbeid jeg har med Haugen-gruppen. Er du nysgjerrig på hvilke andre produkter de har i katalogen sin, kan du lese mer om dette på Haugen-Gruppens hjemmeside

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under

Kokosmakroner
kokosmakroner
Mamma sine krumkaker er en av mine julefavoritter, gjerne servert sammen med litt krokanis. Krumkaker er veldig tradisjonelle julekaker, og er en av de syv slagene det var forventet at man bakte til jul fra gammelt av.
Mammas krumkaker
Risboller er kanskje den enkleste konfekten du kan lage. Risboller en en slager både for store og små ganer. Prøv å bruk en skikkelig god sjokolade og kaffe av god kvalitet, så får du de beste risbollene du har smakt.
Risboller
%d bloggers like this: