Julepølse med couscous er en enkel, rask og veldig god rett som passer fint nå i førjulen. Dette er julefastfood, du lager julepølse med couscous på under en halv time.

Julepølse med couscous

Julepølse med couscous er en enkel, rask og veldig god rett som passer fint nå i førjulen. Dette er julefastfood, du lager julepølse med couscous på under en halv time.

Ingredienser (4 porsjoner)

 • 3 dl couscous
 • 2 ss grov sennep
 • 3 dl kokende vann
 • 100 g svisker, i små terninger
 • 1 ss olivenolje
 • 1 eple, i små terninger
 • 30 g ruccola
 • 3 ss kruspersille, finhakket
 • ½ sitron, saften
 • salt & pepper
 • 1 stk julepølse

Begynn med couscosen, ha 3 dl kokende vann i en bolle. Ha i sennep, en klype salt og couscous i bollen med vannet. Rør rundt til det er blandet. Legg på et lokk og sett til side i 5 minutter. Del julepølsen i fire biter, så deler du hver bit i to (på langs) og trekk av skinnet. Skjær et små snitt, slik at du får et rutemønster i pølsene. Dette er ikke nødvendig, men jeg synes det ser pent ut. Stek pølsene på middels varme. Til de er gylne og gjennomvarme. Imens tar du å «fluffer» opp couscousen med en gaffel. Bland inn en spiseskje med olivenolje. Tilsett eplet, ruccola og kruspersille. Bland dette godt sammen. Smak til med salt, pepper og sitron.

Julepølse med couscous er en enkel, rask og veldig god rett som passer fint nå i førjulen. Dette er julefastfood, du lager julepølse med couscous på under en halv time.

Ha en hyggelig jul

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under for å komme til oppskriftene

Hjemmelagde medisterkaker hører med i julen her hos oss. Den er det naturlige tilbehøret til ribbe, vi har den til middag flere ganger før julekvelden og den er skikkelig god på brødskiva eller i en lefse med litt sennep. Jeg pleier å lage opp en stor porsjon, som jeg pakker i porsjonsposer og fryser ned. Det er nok som skjer i julestria, så da er det deilig å ha noen middager klare i fryseren.
Saftige medisterkaker
Surkål er tradisjonelt tilbehør i julen. Prøv å lage den selv, det er kjempelett. Du kan fint lage den i dagene før julaften, for så å varme den opp til juleribben. Her har du min variant av klassisk surkål.
Surkål
Det er mange der ute som har spist ribbe i løpet av julen og det er omtrent like mange der ute som har rester liggende i kjøleskapet. Ribberester kan brukes til så mangt. Prøv ribbe som pizzatopping, i en bahn mi, i en salat, i en wok, i en nuddelsuppe etc.. Min favoritt er dog en gammel traver, et godt gammeldags ribbesmørbrød med surkål, litt svisker, noen cornichons og en klatt grov sennep. Dette er ikke spesielt kreativt, men du verden så godt det er.
Ribbesmørbrød
%d bloggers like this: