Pasta carbonara med pinnekjøtt er en veldig god rett om du har rester av pinnekjøtt du ønsker å spise opp. Spesielt om du begynner å bli lei julematen. Pasta carbonara med pinnekjøtt er dessuten midt i blinken om du ønsker noe som går raskt.

Pasta cabonara med pinnekjøtt

Pasta carbonara med pinnekjøtt er en veldig god rett om du har rester av pinnekjøtt du ønsker å spise opp. Spesielt om du begynner å bli lei julematen. Pasta carbonara med pinnekjøtt er dessuten midt i blinken om du ønsker noe som går raskt.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 400 g spaghetti
  • 4 egg
  • 100 g parmesan
  • sort pepper, nykvernet
  • 200 g rester av pinnekjøtt, plukket i små biter
  • persille
  • parmesan
Pasta carbonara med pinnekjøtt er en veldig god rett om du har rester av pinnekjøtt du ønsker å spise opp. Spesielt om du begynner å bli lei julematen. Pasta carbonara med pinnekjøtt er dessuten midt i blinken om du ønsker noe som går raskt.

Kok spaghetti etter anvisning på pakken i en kjele med rikelig saltet vann. Knekk eggene i en bolle og visp det godt, til du får en jevn masse. Ha i parmesan og godt med nykvernet sort pepper. Bland dette godt sammen. Ha pinnekjøttet i en varm steke panne, la dette surre i et lite minutt eller to til det er varm og begynner å bli litt sprøtt i kantene. Finn fem en kopp og bruk denne til å få opp litt av kokevannet. Sett til side.  Når pastaen er ferdigkokt, siler du den i et dørslag eller lignende. Ha pastaen tilbake i kjelen. Sørg for at kjelen ikke kommer tilbake på en varm plate. Hell over egg- og osteblandingen og pinnekjøttet. Bland dette godt sammen. Vend inn litt pastavannet. Du skal ha en fin og løs saus, tilsett mer pastavann om nødvendig. Fordel pastaen over fire asjetter eller boller. Dryss over litt finhakket persille, litt revet parmesan og litt nykvernet pepper.

Pasta carbonara med pinnekjøtt er en veldig god rett om du har rester av pinnekjøtt du ønsker å spise opp. Spesielt om du begynner å bli lei julematen. Pasta carbonara med pinnekjøtt er dessuten midt i blinken om du ønsker noe som går raskt.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Når man serverer pinnekjøtt, er en god rotmos eller kålrabistappe om du vil, selvskrevent tilbehør. Det er delte meninger om det skal være gulrøtter i rotmosen, jeg synes det tilfører litt sødme og ikke minst en fin farge, så hos meg får du alltid gulrøtter i rotmosen.Når man serverer pinnekjøtt, er en god rotmos eller kålrabistappe om du vil, selvskrevent tilbehør. Det er delte meninger om det skal være gulrøtter i rotmosen, jeg synes det tilfører litt sødme og ikke minst en fin farge, så hos meg får du alltid gulrøtter i rotmosen.
pinnekjøtt
Pytt i panne er fantastisk restemat, man tar det man har for hånden, steker det i stekepanne og topper det gjerne med et speilegg. I denne oppskriften har jeg brukt rester fra helgens lammebog, men alt av kjøtt fungerer og har du ikke kjøtt så lager du den uten. Det blir godt det også.
pytt i panne med rester av lammekjøtt
Her i hjemmet hadde vi kalkun på nyttårsaften, og som vanlig så hadde vi en del kalkunkjøtt til overs. Kalkun er nydelig restemat, som er et kjempegodt utgangspunkt for mange knallgode retter. Jeg hadde lyst på stekt ris i dag. Superenkelt, superraskt og supergodt. Jeg fikk også brukt opp resten av rosenkålen og de tørkede tranebærene jeg hadde liggende fra i går, så da fikk jeg «ryddet ut» siste rest av jul fra kjøleskapet.
stekt ris med rester av nyttårskalkun

%d bloggers like this: