Hver høst begynner sesongen for Mont d´Or, en av de beste ostene som finne hvis du spør meg. En vanlig måte å servere Mont d´Or på er å varme den i ovnen, da blir den ekstra god og rennende. Perfekt å dyppe biter av sprøstekt brød i. Jeg vil absolutt anbefale deg å prøve mont d´Or mens den er i sesong.

Mont d`Or

Hver høst begynner sesongen for Mont d´Or, en av de beste ostene som finne hvis du spør meg. En vanlig måte å servere Mont d´Or på er å varme den i ovnen, da blir den ekstra god og rennende. Perfekt å dyppe biter av sprøstekt brød i. Jeg vil absolutt anbefale deg å prøve mont d´Or mens den er i sesong.

Ingredienser

  • 1 stk Mont d´Or
  • ½ fedd hvitløk, tynne skiver
  • ½ dl hvitvin
  • noen stilker timian
  • nykvernet pepper
  • 1 baguette, i skiver
  • olivenolje
  • flaksalt

Sett ovnen på 180 grader. Osten blir levert i en treboks. La osten være i denne boksen. Bakk bunnen av boksen inn i litt aluminiumsfolie for å stoppe eventuelle lekkasjer. Ta en spiss kniv å stikk noen hull på toppen av osten. Dytt tynne skiver av hvitløk ned i osten. Legg over noen stilker med timian og dryss over litt pepper. Avslutt med å helle hvitvin over osten. Sett osten inn i ovnen. Der skal den stå i 20 minutter.  Mens osten står i ovnen, legger du skivene av baguette utover et bakebrett. Pensle skivene med litt olivenolje. Når osten har stått i 20 minutter, tar du den ut og setter den på et pent fat. La den få noen minutter på seg så den får avkjølt seg litt. Imens setter du skivene med baguette inn i ovnen så de blir halvsprøe. Dander osten fint på et fat. Serveres gjerne med cornichons, speket pølse og poteter. Skal du ha noe å drikke til, vil jeg anbefale en Chardonnay fra Jura, som er samme område som osten lages i.

Tips: Sesongen for Mont d´Or er fra midten av september til midten av mai. Du finner den i de fleste delikatessebutikker og i noen av supermarkedene med en solid ostedisk. Hvis du ikke finner den, spør ditt lokale supermarked om de kan bestille inn.

Tips 2: Mont d´Or er en relativt kostbar ost. Den ligger stort sett på mellom 200 og 300,-. Hvis du ønsker et rimeligere alternativ så finnes det flere gode oster du kan varme opp som Chaumes, forskjellige typer brie og camembert. Nøkkelen her, er å kjøpe en hel ost. Skorpen hundrer osten i å flyte utover.

Hver høst begynner sesongen for Mont d´Or, en av de beste ostene som finne hvis du spør meg. En vanlig måte å servere Mont d´Or på er å varme den i ovnen, da blir den ekstra god og rennende. Perfekt å dyppe biter av sprøstekt brød i. Jeg vil absolutt anbefale deg å prøve mont d´Or mens den er i sesong.Hver høst begynner sesongen for Mont d´Or, en av de beste ostene som finne hvis du spør meg. En vanlig måte å servere Mont d´Or på er å varme den i ovnen, da blir den ekstra god og rennende. Perfekt å dyppe biter av sprøstekt brød i. Jeg vil absolutt anbefale deg å prøve mont d´Or mens den er i sesong.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

På en varm sommerdag ønsker man seg gjerne noe lett mat. Da er ulike salater midt i blinken. Jeg er veldig glad i å ha ost i mine salater. Her har du en fantastisk enkel oppskrift på marinert fetaost med Ybarra olivenolje. Ybarra olivenolje er en ypperlig stekeolje, men du kan også bruke den dressinger, marinader etc.. Se etter Ybarra olivenolje neste gang du er på jakt etter en god allround olivenolje.
Marinert fetaost med olivenolje fra Ybarra (annonse)
Chilimarmelade - Et perfekt tilbehør til ostefatet, i sandwichen eller bruk den i en glaze til grillmaten.
Chiligelé – supert tilskudd til ostefatet
%d bloggers like this: