En en fløyelssmyk potetmos, med deilig smeltet ost på toppen. Dette er et suverent tilbehør til høstens lam og reinsdyr.

Gratinert potetmos

Fløyelssmyk potetmos med deilig smeltet ost på toppen. Gratinert potetmos er suverent tilbehør til en stekt kjøttbit.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 1 kg mandelpoteter
  • 3 ss smør
  • 1 dl melk
  • 1 ts dijonsennep
  • ½ ts salt
  • ¼ ts hvit pepper
  • revet muskatnøtt
  • 150 g ost, revet (jeg brukte en blanding av cheddar og mozzarella)

Skrell potetene, ha de i en kjele og fyll på med vann til det akkurat dekker potetene. Gi kjelen et oppkok, la det koke til potetene er helt møre. Slå av vannet og la det dampe seg tørt. Ha smøret over i kjelen. Bruk en potetstapper eller en visp til å mose potetene. Ha i melk, dijonsennep, salt pepper, noen drag med revet muskatnøtt og halvparten av osten. Rør kraftig til du får en glatt og fin potetmos. Ha potetmosen over i en ildfast form eller lignende. Bre den utover og dryss osten over. Bakes på 220 grader i ca 15-20 min, eller til osten har smeltet og begynner å bli gyllen.  Serveres til alle typer kjøtt.

Tips: Hvis du skal ha middagsgjester, kan du gratinere potetmosen i porsjonsformer slik at alle får hver sin lille form med gratinert potetmos.

Tips2: Ha litt stekt bacon, pølser og purre i potetmosen, så har du en god middagsrett

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bilde under

Potetsalat med ruccola og sennep er fantastisk godt tilbehør til alt av kjøtt. Denne potetsalaten er også nydelig til fisk.
Potetsalat med ruccola og sennep. Fantastisk tilbehør til kjøtt, fisk og fugl
Hvis det stod potetsalat på bordet hjemme da jeg var liten, da var det fest. Den var fast innslag til grillmaten, spekefatet, den stod alltid fremme til jule- og påskefrokosten og den var en essensiell ingrediens til det ultimate festmåltidet hjemme. ”Sommertallerken” som bestod av potetsalat, skiver av roastbiff, stekt sopp, sprøstekt løk, rå løk og nystekte baguetter. Mammas potetsalat er en av barndommens smaker for meg. Her følger mammas oppskrift, med noen modifikasjoner. Mamma bruker lettrømme og Mills majones. Jeg foretrekker å bruke en litt fetere rømme og hjemmelaget majones.
Mammas potetsalat
Patatas bravas er en god liten spansk smårett (tapa) som man får servert på barer rundt om i Spania. Retten består av potetbiter, stekt i olje og servert med en saus som stort sett inneholder enten paprika, tomater eller begge deler, litt avhengig av hvor i Spania du får den servert. Jeg synes det blir best når jeg bruker begge deler. Noen steder får man den også servert med aioli i tillegg.
Patatas bravas
%d bloggers like this: