Hvitløksbrød med ost er noe av det beste som finnes. Eltefritt hvitløksbrød med ost er perfekt tilbehør til supper, gryter og salater.

Eltefritt hvitløksbrød med ost

Hvitløksbrød med ost er noe av det beste som finnes. Eltefritt hvitløksbrød med ost er perfekt tilbehør til supper, gryter og salater.

Ingredienser

 • 550 g hvetemel
 • 2 ts oregano
 • 1 ½ ts salt
 • ½ ts løkpulver
 • ½ ts hvitløkspulver
 • ¼ ts tørrgjær
 • 450 g kaldt vann
 • 100 g smør
 • 4 fedd hvitløk, revet
 • 2 ss persille, finhakket
 • 100 g ost, revet (jeg har brukt Jarlsberg)

Ha hvetemel, oregano, salt, løkpulver, hvitløkspulver og tørrgjær i en bolle og rør litt. Tilsett vann og bland det sammen til en litt klissete deig. Legg et lokk over bollen og sett den på kjøkkenbenken i 12-18 timer. Rett før deigen har hevet lenge nok, begynner du med å lage hvitløksmøret. Smelt smøret sammen med hvitløken i en liten kjele. Når smøret har smeltet, tar du det av varmen og lar det avkjøles noe før du tilsetter persillen. Dryss godt med mel på benken og hvelv deigen ut av bollen. Strekk deigen og brett den inn mot midten. Gjør dette noen ganger til deigen har samlet seg og blitt litt fastere. Bruk en deigskrape eller en kniv til å dele opp deigen i små biter, på størrelse med ping-pongballer og trill deigbitene runde. Dypp hver deigbit i hvitløkssmøret slik at det blir dekket med smør. Legg bitene i en brødform. Når du har fått ett lag med deigbiter drysser du over litt mer enn halvparten av osten så det dekker deigbitene. Legg et nytt lag med deigboller dyppet i smør, før du drysser over resten av osten. Dekk hvitløksbrødet med et rent kjøkkenhåndkle og brødet etterheve i ca 20 min. Sett ovnen på 220 grader (over- og undervarme) mens deigen hever. Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter. Blir brødet veldig mørkt på toppen, kan du flytte det ned et hakk eller to i ovnen. La brødet avkjøles noe før du spiser det.

Nå er det bare å rive det i biter og kose seg. Jeg serverer ofte eltefritt hvitløksbrød med ost som tilbehør til supper, salater og gryteretter. Nam!

Hvitløksbrød med ost er noe av det beste som finnes. Eltefritt hvitløksbrød med ost er perfekt tilbehør til supper, gryter og salater.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under for inspirasjon

Jeg elsker brød og jeg elsker ting som er enkelt. Eltefritt brød er derfor en soleklar vinner for meg. Dette brødet inneholder masse valmuefrø.
Eltefritt brød med valmuefrø
Jeg elsker eltefrie brød og rundstykker. Resultatet blir så fantastisk bra hver gang, det er enkelt og krever minimalt med innsats. For å gjøre disse rundstykkene til verdens enkleste, så lager jeg disse i et muffinsbrett. Da slipper jeg å trille rundstykkene. Setter du deigen kvelden i forveien så har du ferske rundstykker til middagen påfølgende dag. Her har jeg tilsatt pepper og cheddarost for å gjøre litt ekstra ut av rundstykkene. Disse rundstykkene passer perfekt til en suppe, salat, pasta etc.
Eltefrie cheddar- og pepperboller
En av planene for 2018 her i husholdningen er å bake mest mulig brød selv. Så langt har det godt bra og jeg har ikke kjøpt brød siden midten av desember.  Godt brød smaker veldig godt og når du lager det selv kan du tilsette akkurat hva du ønsker. Dessuten er det mye billigere enn det brødet du kjøper. Dette brødet er tilsatt karve og ost som gir det en veldig artig smak og osten gjør at brødet blir veldig saftig.
Eltefritt nøkkelostbrød
%d bloggers like this: