Jeg elsker supper. Det er lettvint, går raskt å lage, det er billig mat og en fin måte å få brukt opp rester på. Potet og purreløksuppe er en fantastisk god suppe.

Potet og purreløksuppe

Jeg elsker supper. Det er lettvint, går raskt å lage, det er billig mat og en fin måte å få brukt opp rester på. Potet og purreløksuppe er en fantastisk god suppe. Supper trenger litt knasende tilbehør, jeg liker å servere krutonger til min potet og purreløksuppe.

Ingredienser (4 porsjoner)

 • 2 ss smør
 • 2 stk purre, finsnittet
 • 2 stk fedd hvitløk, finsnittet
 • ½ ts sukker
 • 800 g mandelpoteter
 • 1 l grønnsakskraft
 • 3 dl fløte
 • salt & pepper
 • sitron, saften
 • 6 stk skiver landbrød, i terninger
 • 3 ss smør
Jeg elsker supper. Det er lettvint, går raskt å lage, det er billig mat og en fin måte å få brukt opp rester på. Potet og purreløkssuppe er en fantastisk god suppe.

Plukk ut de grønneste bitene av purreløken og legg disse til side. Ha smør og resten av purren i en gryte. La dette surre i noen minutter. Purren skal bli myk, men ikke ta farge. Tilsett hvitløk og sukker. La dette surre i et par minutter til. Ha i poteter, kyllingkraft og fløte. Gi dette et oppkok, skru ned varmen og la dette småkoke til potetene er møre. Mens du venter på at potetene skal bli klare, kan du lage krutonger. Smelt to spiseskjeer smør i en stekepanne, ha i brødterningene. Stekes på middels til høy varme. Pass på at det ikke blir brent. Når krutongene er gylne og sprø heller du de over litt kjøkkenpapir. Tørk ut av pannen. Smelt en spiseskje smør på middels varme, ha i de grønne purrebladene. La dette surre i et par minutter, til purren er mør. Ta purren ut av pannen og legg til side. Når potetene er møre, kjører du suppen glatt med en stavmikser eller i en blender.  Smak til suppen med salt, pepper og sitronsaft. Fordel suppen i fire fine suppeskåler, topp suppen med krutonger, purre og litt nykvernet pepper.

Jeg elsker supper. Det er lettvint, går raskt å lage, det er billig mat og en fin måte å få brukt opp rester på. Potet og purreløksuppe er en fantastisk god suppe.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Vi har vår pannekaketirsdag, da er det pannekaker og gjerne tomatsuppe som står på menyen. Hos våre naboer i Sverige er det torsdag som er den store dagen. Da blir det servert ertesuppe og pannekaker i militæret, på de fleste skoler og i mange hjem.
Svensk ertesuppe
Spinat er supermat og kroppen jubler når du får i deg denne vitaminbomben. Lag spinatsuppe så får du i deg mengder av jern, vitaminer og annet kroppen behøver. Som en bonus så er spinatsuppe veldig godt. Jeg serverer spinatsuppe med egg og laks, da blir retten enda mer næringsrik. 
Spinatsuppe med egg og varmrøkt laks 
Nå som den verste sommervarmen har gitt seg, smaker det godt med litt suppe igjen. Dette er en rask versjon, av en klassisk kremet fiskesuppe. Denne versjonen inneholder masse friske grønnsaker, saftig bakt laks og fiskepudding. Fisken baker jeg i ovnen, da har jeg full kontroll på tilberedningstiden og  jeg unngår tørr fisk.
Kremet fiskesuppe
%d bloggers like this: