Eltefri focaccia med oliven og olivenolje fra GAEA

Jeg elsker eltefri bakst. Det er så enkelt, og det krever så lite arbeid og resultatet blir fantastisk hver gang.  Eltefri focaccia med oliven og olivenolje fra GAEA er skikkelig digg tilbehør til suppe, pastaretter, salater og gryteretter. Focaccia passer også ypperlig når du skal lage deg en sandwich.

Ingredienser

Deig

  • 600 g hvetemel
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ts sukker
  • ¼ ts tørrgjær
  • 450 g vann
  • 2 ss olivenolje fra GAEA

Til utbaking

Jeg elsker eltefri bakst. Det er så enkelt, og det krever så lite arbeid og resultatet blir fantastisk hver gang.  Eltefri focaccia med oliven og olivenolje fra GAEA er skikkelig digg tilbehør til suppe, pastaretter, salater og gryteretter. Focaccia passer også ypperlig når du skal lage deg en sandwich.

Ha hvetemel, salt, sukker, tørrgjær i en bakebolle og rør litt rundt i bollen. Tilsett vann og olivenolje fra GAEA og rør dette sammen til en litt klissete deig. Legg et lokk over bollen og sett bollen på kjøkkenbenken. Her skal den stå i 12-18 timer. Når deigen har hevet lenge nok, finner du frem en bakeform eller ildfast form på ca. 20×30 cm. Hell i nesten all olivenoljen. Trykk deigen ut slik at den dekker hele formen. Sørg for å få litt olje på fingrene, da klistrer ikke deigen seg fast i fingertuppene. Lag små groper i deigen. Dytt oliven ned i deigen. Jeg brukte kalamataoliven fra GAEA. Bruker du oliven med steiner, klem ut steinene først. Fordel rosmarin utover focacciaen. Avslutt med resten av olivenoljen og til slutt et lite dryss med flaksalt. Dekk focacciaen med et rent kjøkkenhåndkle og la den heve i 20 min. Sett ovnen på 200 grader. Stekes midt i ovnen i ca. 30 min. Alle ovner er forskjellige, følg med mot slutten så den ikke blir brent. Du kan flytte den et hakk ned i ovnen mot slutten om focacciaen blir for mørk. Du kan for eksempel servere eltefri focaccia med oliven og olivenolje fra GAEA til suppene jeg foreslår lengre ned her.

Jeg elsker eltefri bakst. Det er så enkelt, og det krever så lite arbeid og resultatet blir fantastisk hver gang.  Eltefri focaccia med oliven og olivenolje fra GAEA er skikkelig digg tilbehør til suppe, pastaretter, salater og gryteretter. Focaccia passer også ypperlig når du skal lage deg en sandwich.

Ha et hyggelig måltid

Dette innlegget er en del av et samarbeid jeg har med Haugen-gruppen. Er du nysgjerrig på hvilke andre produkter de importerer, så kan du lese mer om dette på Haugen-Gruppens hjemmeside

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under

Gode, glovarme supper er perfekt mat nå på høsten. Her har du en god brokkoli og spinatsuppe til å varme deg på. Prøv å lage brokkoli og spinatsuppe du også, dette er virkelig en god suppe.
broccoli og spinatsuppe
Dette er en nydelig kremet kyllingsuppe, full av godsaker. Masse deilige grønnsaker, kyllingkjøtt og estragon som gir kyllingsuppen en helt særegen smak.
kremet kyllingsuppe
I dag er det pannekaketirsdag og stort sett alle pannekakemåltider her i huset starter med en tomatsuppe. Her er oppskriften jeg bruker for å få en mild og god tomatsuppe som er en av favorittrettene til mine tvillinger.
tomatsuppe
%d bloggers like this: