Chow mein med nudler fra Go Tan

Chow mein nudler er en kinesisk klassiker proppet med smak. Chow mein er en rett med masse deilige grønnsaker, en smaksbombe av en saus og deilige økologiske nudler fra Go Tan. Go Tan er en serie med kjempegode asiatiske produkter du finner i de fleste dagligvarebutikker.

Ingredienser (4 porsjoner)

 • 400 g kjøttdeig av svin
 • 150 g champignon, i tynne skiver
 • 6 stilker vårløk, delt i 3
 • 3 gulrøtter, I tynne strimler
 • 150 g kål, finsnittet
 • 8 ss østerssaus
 • 2 ss soyasaus
 • 1 ss riseddik
 • 1 ss brunt sukker
 • ½ ts sesamolje
 • ¼ ts sort pepper
 • 1 pk økologiske eggnudler fra Go Tan, kokt etter anvisning på pakken
 • 1 dl kyllingkraft
 • 1 ss maizena
 • 1 stilk vårløk, finsnittet
 • 1 ts ristede sesamfrø
Chow mein nudler

Ha kjøttdeigen i en veldig varm wok eller en gryte med litt olje. Hakk den i småbiter og brun den ordentlig, den skal bli litt crispy. Ha i soppen og la den surre i et par minutter. Ha i gulrøtter og kål og vend dette inn. Ha i østerssaus, soyasaus, riseddik, brunt sukker, sesamolje og pepper. Bland kyllingkraft og maizena sammen i en liten skål og hell dette over i woken. Ha i nudler og bland godt. La dette surre i 2-3 minutter.  Smak til med med soyasaus og pepper om nødvendig. Dryss over finsnittet vårløk og sesamfrø.

Tips: vil du ha denne retten litt sterkere så kan du ha over litt Go Tan sriracha før servering

Tips2: Et speilegg på toppen gjør denne retten enda bedre.

Chow mein nudler

Ha et hyggelig måltid

Dette innlegget er en del av et samarbeid jeg har med Haugen-gruppen. Er du nysgjerrig på hvilke andre produkter de importerer, så kan du lese mer om dette på Haugen-Gruppens hjemmeside

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under

Kylling kung pao er en klassisk rett fra Sichuan i Kina. Kylling kung pao er en veldig smakfull kyllingrett. Den har masse varme fra pepper, chili og ingefær og deilig sødme fra honning. Tradisjonelt skal den lages med purre som eneste grønnsak. Jeg har brukt vårløk, i tillegg har jeg brukt broccoli og sukkererter, for å få litt flere grønnsaker i retten. Prøv å lag kylling kung pao idag.
Kylling kung pao
Myke dampede boller, fylt med spicy, saftig og mørt svinekjøtt. Dette er en helt suveren oppskrift. Oppskriften kan kanskje se litt omfattende og skremmende ut, men den er egentlig ganske enkel. Jeg har alltid ferdig laget opp pulled pork på forhånd som jeg har i fryseren, da kan jeg lage denne retten eller mange andre retter i en fei.
Fylte steam buns
På kalde vinterdager er det fint å drømme seg bort til varmere strøk. Rekecurry med nudler tar deg rett til varme strender i Sørøst-Asia.
Rekeecurry
Superenkel biffwok
%d bloggers like this: