Av alle julekaker er nok brune pinner min favoritt. Sprø og gode drysset med mandler og sukker.

Brune pinner

Av alle julekaker, er nok brune pinner min favoritt. Sprø og gode, drysset med hakkede mandler og sukker.

Ingredienser

 • 200 g smør, romtemperert
 • 200 g sukker
 • 1 stk eggeplomme
 • 2 ss mørk sirup
 • 2 ts kanel
 • 1 ts vaniljesukker
 • ½ ts kardemomme
 • 1 ts natron
 • 300 g hvetemel
 • 1 eggehvite
 • mandler, finhakket
 • perlesukker

Ha smør og sukker i en bakebolle. Pisk smøret til det er hvitt og luftig. Tilsett eggeplomme og sirup og bland godt. Tilsett kanel, vaniljesukker, kardemomme og hvetemel. Bland dette godt. Pakk deigen inn i plast og sett den kjølig i en time. Dette kan sløyfes, men deigen blir mye enklere å jobbe med hvis den får en tur i kjøleskapet. Sett ovnen på 180 grader. Del opp deigen i fire like store biter. Trill ut deigemnene til pølser. Legg de på et bakebrett kledt med bakepapir. Trykk pølsene flate, de skal være ca ½ cm høye. Pensle kakene med eggehviten før du drysser over finhakkede mandler og perlesukker. Kakene stekes i 10-12 minutter. Når kakene er ferdige, skjærer du de opp i passende stykker. Skjærer du på skrått blir de ekstra pene- Avkjøles på rist. Brune pinner oppbevares best i en lufttett boks.

Av alle julekaker er nok brune pinner min favoritt. Sprø og gode drysset med mandler og sukker.

Ha en hyggelig jul

Ønsker du flere tips til julebaksten? Klikk på bildene under

Berlinerkranser er sprø og porøse småkaker som nærmest smelter i munnen. Berlinerkranser regnes som en av de syv slag og er derfor noe sikkert mange kjenner igjen fra barndommen.
Berlinerkranser

Fersk gjærbakst er noe av det beste som er, julekake er derfor noe jeg baker minst en gang i løpet av julen. Denne varianten er en veldig enkel en som krever svært lite arbeid. Jeg bruker samme fremgangsmåte som når jeg lager eltefritt brød, resultatet blir saftig og god julekake.
Eltefri julekake
lussekatter
Lussekatter
%d