Er du ute etter en superrask og veldig god rett? Da er pasta med rosenkål og bacon noe for deg.

Pasta med rosenkål og bacon

Er du ute etter en superrask og veldig god rett? Da er pasta med rosenkål og bacon noe for deg. Pasta med rosenkål og bacon blir raskt en favoritt hos store og små.

Ingredisenser (4 porsjoner)

  • 400 g pasta
  • 100 g bacon, i terninger
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 400 g rosenkål, finsnittet
  • 40 g parmesan
  • salt & pepper
  • rødvinseddik
  • kruspersille, finhakket
Er du ute etter en superrask og veldig god rett? Da er pasta med rosenkål og bacon noe for deg.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Ha bacon i en middels varm panne med litt smør.  La dette surre i noen minutter. Når baconet begynner å ta farge, tilsetter du rosenkålen. La dette surre i et par minutter, til rosenkålen er nesten myk. Begynner rosenkålen å ta farge, tilsetter du litt av kokevannet til pastaen. Når pastaen er ferdig kokt, fyller du opp en kopp med pastavann og setter til side. Sil av pastaen og ha den over i pannen med baconet og rosenkålen. Nå kan du skru av varmen. Tilsett parmesan, en liten splash med rødvinseddik og litt av pastavannet og vend dette godt inn. Smak til med salt og pepper før du avslutter med et dryss persille rett før servering.

Er du ute etter en superrask og veldig god rett? Da er pasta med rosenkål og bacon noe for deg.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å bli inspirert? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Julepølse med couscous er en enkel, rask og veldig god rett som passer fint nå i førjulen. Dette er julefastfood, du lager julepølse med couscous på under en halv time.
Julepølse med couscous
Det er mange der ute som har spist ribbe i løpet av julen og det er omtrent like mange der ute som har rester liggende i kjøleskapet. Ribberester kan brukes til så mangt. Prøv ribbe som pizzatopping, i en bahn mi, i en salat, i en wok, i en nuddelsuppe etc.. Min favoritt er dog en gammel traver, et godt gammeldags ribbesmørbrød med surkål, litt svisker, noen cornichons og en klatt grov sennep. Dette er ikke spesielt kreativt, men du verden så godt det er.
Ribbesmørbrød
Hjemmelagde medisterkaker hører med i julen her hos oss. Den er det naturlige tilbehøret til ribbe, vi har den til middag flere ganger før julekvelden og den er skikkelig god på brødskiva eller i en lefse med litt sennep. Jeg pleier å lage opp en stor porsjon, som jeg pakker i porsjonsposer og fryser ned. Det er nok som skjer i julestria, så da er det deilig å ha noen middager klare i fryseren.
Saftige medisterkaker
%d bloggers like this: